Taalgarage Limburg is een samenwerking tussen Agentschap Integratie en Inburgering, het Educatief Leercentrum Limburg en verschillende Limburgse bibliotheken.

Het heeft tot doel om anderstaligen die Nederlands via zelfstudie willen leren aan materiaal te helpen dat past bij hun niveau en leervraag.

De bibliotheek van Maaseik participeert sinds oktober 2014 en kocht een 40-tal nieuwe educatieve materialen aan in het kader van Taalgarage.

Voor wie?

Je wil graag Nederlands leren, maar… Je hebt geen tijd om les te volgen? Je moet lang wachten op de start van een cursus? Je wil geen les volgen in een klas? Je volgt al les en je wil extra oefenen?

Hoe werkt het?

Kom naar het Agenstschap voor integratie en inburgering. Daar helpen ze je bij je zoektocht naar een cursus Nederlands die bij jou past.

Leer je liever zelfstandig?

Je krijgt in de Taalgarage advies over hoe je dit kan doen. Wat is je niveau Nederlands? Werk je graag met een boek, met multimedia of wil je informatie over websites? Wil je werken aan grammatica, woordenschat, spelling…? Wat wil je verbeteren: lezen, schrijven, spreken, luisteren?

Er wordt een zelfstudiepakket op jouw niveau samengesteld en je krijgt tips over hoe en waar je Nederlands in de praktijk kan oefenen. Je ontvangt een doorverwijzingskaart waarop de aanbevolen materialen vermeld staan, die je nodig hebt voor je zelfstudie.

Aan de slag met het zelfstudiepakket

In de bibliotheek kan je de aanbevolen materialen gratis uitlenen. We vragen enkel dat je eerst lid wordt van de bibliotheek. De lidmaatschapsbijdrage bedraagt 5 euro per jaar. Breng de doorverwijzingskaart mee en het bibliotheekpersoneel helpt je bij het uitzoeken van de aanbevolen materialen.

Contactinformatie

Agentschap voor integratie en inburgering

Deken Bernardstraat 7 
3630 Maasmechelen