Spelregels voor uw bibliotheekbezoek (update 9 juni 2021)

Vanaf 9 juni 2021 kan je in de bibliotheek terug gebruik maken van de internetcomputers en de krant komen lezen. Reservatie is niet nodig, maar het aantal plaatsen is beperkt. Studeren in de bibliotheek is nog niet mogelijk, daarvoor verwijzen we je graag door naar de Blokbar in de Steengoed Arena (Sportlaan 10, 3680 Maaseik).

Samen houden we het veilig!

De openingsuren in Maaseik

De openingsuren in Neeroeteren:

Je kan nog zeker tot eind augustus 2021 gebruik blijven maken van onze afhaaldienstWij maken dan een pakket voor je klaar, dat je in alle veiligheid kan komen afhalen buiten de openingsuren, namelijk op weekdagen tussen 9.00 en 11.30 uur.

Spelregels voor uw bibliotheekbezoek:

Het aantal bezoekers dat tegelijk binnen mag wordt beperkt tot maximum 15 personen.

✔ Je mag de bibliotheek in gezinsverband bezoeken. Jullie blijven samen en houden afstand tot andere bezoekers.

✔ Het gebruik van een winkelmandje is verplicht voor elke bezoeker. Je ontsmet je mandje zelf. Als de mandjes op zijn wacht je buiten.

Een mondmasker is verplicht voor iedereen vanaf 12 jaar en we vragen om het mondmasker correct te gebruiken en aan te houden!

Ontsmet je handen aan de ingang. Plastic handschoenen zijn niet toegelaten.

Houd 1,5 meter afstand, zowel binnen als buiten de bibliotheek en volg de pijlen.

Blijf thuis als je ziek bent of één van de volgende gezondheidsklachten hebt: verkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging van temperatuur. Blijf ook thuis als een huisgenoot één van bovenstaande klachten heeft.

Houd je bezoek kort. Zoek bij voorkeur het gewenste op voorhand op in de catalogus of reserveer het vooraf.

De bibliotheek is op dit moment geen ontmoetingsplaats.  We stellen wel enkele computers ter beschikking voor opzoekingen en internetgebruik en je kan de krant komen lezen (twee zitplaatsen).

De sanitaire voorzieningen blijven afgesloten, maar een sleutel is verkrijgbaar aan de balie!

Tijdens je bibliotheekbezoek maak je gebruik van de zelfbedieningsbalies om materialen in te leveren. Verder is de brievenbus 24/24 uur beschikbaar om materialen in te leveren. Ook in Neeroeteren is het mogelijk om boeken in te leveren als de bibliotheek gesloten is. Dit kan wel enkel tijdens de openingsuren van het Cultureel Centrum. De brievenbus bevindt zich in de hal.

We danken je voor je medewerking en begrip en hopen je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Samen houden we het veilig in de bib!