Spelregels voor uw bibliotheekbezoek (update 28/8/2020)

De bibliotheken van Maaseik en Neeroeteren hanteren ook in het najaar aangepaste openingsuren. Buiten de openingsuren zijn groepsbezoeken op afspraak mogelijk en kan je gebruik maken van onze afhaaldienst!  Alle verdere info en spelregels voor een veilig bibliotheekbezoek lees je hieronder.  Een mondmasker is verplicht voor iedereen vanaf 12 jaar.

banner bibliotheek open na corona

Een bibliotheekbezoek blijft beperkt tot het uitlenen van boeken, cd’s, dvd’s, strips, games of andere collectieonderdelen.

Alle andere voorzieningen zijn gesloten, maar we zijn volop bezig met de voorbereidingen voor een veilige heropening. Voorlopig kan je dus nog niet naar de bibliotheek komen om er de krant te lezen, te studeren, tijdschriften te doorbladeren, fotokopieën te maken of gebruik te maken van de internetcomputers.

De sanitaire voorzieningen zijn afgesloten, maar de sleutel is verkrijgbaar aan de balie!

De aangepaste openingsuren in Maaseik:

De aangepaste openingsuren in Neeroeteren:

Enkele belangrijke spelregels voor uw bibliotheekbezoek:

Het aantal bezoekers dat tegelijk binnen mag wordt beperkt tot maximum 15 personen (of gezinsbubbels). Iedere bezoeker neemt een ontsmet winkelmandje. Een stoplicht geeft aan of je naar binnen mag.

Een mondmasker is verplicht voor iedereen vanaf 12 jaar!

Het dragen van plastic handschoenen is niet toegelaten.

Ontsmet je handen aan de ingang.

Houd 1,5 meter afstand, zowel binnen als buiten de bibliotheek en volg zoveel mogelijk de pijlen.

Schud geen handen.

Kom bij voorkeur alleen naar de bibliotheek. Je mag met het hele gezin langskomen, maar we verwachten dat jullie samen blijven en afstand houden tot andere bezoekers.

Blijf thuis als je ziek bent of één van de volgende gezondheidsklachten hebt: verkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging van temperatuur.

Blijf ook thuis als een huisgenoot een van bovenstaande klachten heeft.

Wees solidair en houd je bezoek zo kort mogelijk.

Zoek bij voorkeur het gewenste op voorhand op in de catalogus of reserveer het vooraf. In de bibliotheek kan je geen opzoekingen doen in de catalogus, onze computers zijn voorlopig nog niet toegankelijk..

Neem niet zomaar materialen uit het rek. Doe dat enkel als je daadwerkelijk van plan bent het item te lenen.

Blijf in beweging. Alle zetels en stoelen zijn weggehaald. De bib is op dit moment geen ontmoetingsplaats.  Er liggen geen kranten ter inzage.

Betaal bij voorkeur contactloos aan de betaalautomaat of via bankoverschrijving.

Tijdens de openingsuren dien je je materialen zelf in te leveren via de zelfbedieningsbalies. Buiten de openingsuren blijft de brievenbus natuurlijk wel 24/24 uur beschikbaar om materialen in te leveren!

Ook in Neeroeteren is het mogelijk om boeken in te leveren als de bibliotheek gesloten is. Dit kan wel enkel tijdens de openingsuren van het Cultureel Centrum. De brievenbus bevindt zich in de hal.

Breng je liever nog geen bezoek aan de bibliotheek?

Dan kan je gebruik blijven maken van onze afhaaldienst buiten de openingsuren.

Meer info over de afhaaldienst lees je hier: https://maaseik.bibliotheek.be/nieuws/de-bibliotheek-organiseert-een-afhaaldienst

We danken jullie voor de medewerking en het begrip en hopen jullie zo goed  mogelijk van dienst te kunnen zijn!