Spelregels voor uw bibliotheekbezoek (update 25/03/2021)

Het overlegcomité heeft op 24 maart 2021 een verstrenging van de coronamaatregelen aangekondigd. Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames blijft stijgen, daarom is het uiterst belangrijk om je contacten tot het absolute minimum te beperken.

Samen houden we het veilig!

De bibliotheek blijft open, maar wij raden je aan om zoveel mogelijk gebruik te maken van onze afhaaldienstWij maken dan een pakket voor je klaar, dat je in alle veiligheid kan komen afhalen buiten de openingsuren, namelijk op weekdagen tussen 9.00 en 11.30 uur.

Breng je liever toch een bezoek aan de bibliotheek? Dan vragen we je met grote aandrang om de aangescherpte veiligheidsmaatregelen nauwgezet op te volgen.

Spelregels voor uw bibliotheekbezoek:

Het aantal bezoekers dat tegelijk binnen mag wordt beperkt tot maximum 15 personen.

✔ Kom alleen of met maximum één gezinslid! Jullie blijven samen en houden afstand tot andere bezoekers.

Een stoplicht geeft aan of je naar binnen mag en het gebruik van een winkelmandje is verplicht voor elke bezoeker. Je ontsmet je mandje zelf. Als de mandjes op zijn wacht je buiten.

 Een mondmasker is verplicht voor iedereen vanaf 12 jaar en we vragen om het mondmasker correct te gebruiken en aan te houden!

 Ontsmet je handen aan de ingang. Plastic handschoenen zijn niet toegelaten.

 Houd 1,5 meter afstand, zowel binnen als buiten de bibliotheek en volg de pijlen.

 Blijf thuis als je ziek bent of één van de volgende gezondheidsklachten hebt: verkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging van temperatuur. Blijf ook thuis als een huisgenoot één van bovenstaande klachten heeft.

Houd je bezoek kort. Zoek bij voorkeur het gewenste op voorhand op in de catalogus of reserveer het vooraf. 

 De bibliotheek is op dit moment geen ontmoetingsplaats.  We stellen geen computers ter beschikking en je kan ook geen kranten komen lezen!  Alle stoelen zijn weggehaald.

 De sanitaire voorzieningen blijven afgesloten, maar een sleutel is verkrijgbaar aan de balie! 

 Volg altijd de aanwijzingen van de medewerkers op.

 Tijdens je bibliotheekbezoek maak je gebruik van de zelfbedieningsbalies om materialen in te leveren. Verder is de brievenbus 24/24 uur beschikbaar om materialen in te leveren. Ook in Neeroeteren is het mogelijk om boeken in te leveren als de bibliotheek gesloten is. Dit kan wel enkel tijdens de openingsuren van het Cultureel Centrum. De brievenbus bevindt zich in de hal.

De openingsuren in Maaseik:

Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag: 12.30 – 18.00 uur

Zaterdag: 10.00 – 15.00 uur

De openingsuren in Neeroeteren:

Woensdag: 14.30 – 17.30 uur

Zondag: 10.00 – 12.00 uur

We danken je voor je medewerking en begrip en hopen je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Samen houden we het veilig in de bib!