Spelregels voor uw bibliotheekbezoek (update 10/7/2020)

De bibliotheek is open, met aangepaste openingsuren en een beperkte dienstverlening. Vanwege de Corona-maatregelen ziet een bibliotheekbezoek er voorlopig anders uit dan vroeger. Daarom vragen we je om (liefst op voorhand) de spelregels voor een veilig bibliotheekbezoek even door te nemen. Een mondmasker is verplicht voor iedereen vanaf 12 jaar.

banner bibliotheek open na corona

Een bibliotheekbezoek blijft beperkt tot het uitlenen van boeken, cd’s, dvd’s, strips, games of andere collectieonderdelen.

Alle andere voorzieningen blijven voorlopig veiligheidshalve gesloten. Het is niet de bedoeling dat je naar de bibliotheek komt om er de krant te lezen, te studeren, tijdschriften te doorbladeren, fotokopieën te maken of gebruik te maken van de internetcomputers. 

 

De aangepaste openingsuren in Maaseik:

Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag: 12.30 – 18.00 uur

Zaterdag: 10.00 – 15.00 uur

 

De aangepaste openingsuren in Neeroeteren:

Woensdag: 14.30 – 17.30 uur

Zondag: 10.00 – 12.00 uur

 

Enkele belangrijke spelregels voor uw bibliotheekbezoek:

Het aantal bezoekers dat tegelijk binnen mag wordt beperkt tot maximum 15 personen. Iedere bezoeker neemt een ontsmet winkelmandje. Een stoplicht geeft aan of je naar binnen mag. 

 Een mondmasker is verplicht voor iedereen vanaf 12 jaar!

Het dragen van plastic handschoenen is streng verboden.

Ontsmet je handen aan de ingang.

Houd 1,5 meter afstand, zowel binnen als buiten de bibliotheek en volg de pijlen.

Schud geen handen.

Kom bij voorkeur alleen naar de bibliotheek. Je mag met het hele gezin langskomen, maar dan moeten jullie  samen blijven en afstand houden tot andere bezoekers.

Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: verkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging van temperatuur.

Blijf thuis als een huisgenoot een van deze klachten heeft.

Wees solidair en houd je bezoek zo kort mogelijk. Denk eraan dat de toiletten niet toegankelijk zijn!

Zoek bij voorkeur het gewenste op voorhand op in de catalogus of reserveer het vooraf. In de bibliotheek kan je geen opzoekingen doen in de catalogus, onze computers zijn voorlopig nog niet toegankelijk om hygiënische redenen.

Neem niet zomaar materialen uit het rek. Doe dat enkel als je daadwerkelijk van plan bent het item te lenen.

Blijf in beweging. Alle zetels en stoelen zijn weggehaald. De bib is op dit moment geen ontmoetingsplaats.  Er liggen geen kranten ter inzage. 

Betaal bij voorkeur contactloos aan de betaalautomaat of via bankoverschrijving.

Volg altijd de aanwijzingen van de medewerkers op.

Tijdens de openingsuren dien je je materialen zelf in te leveren via de zelfbedieningsbalies. Buiten de openingsuren blijft de brievenbus natuurlijk wel 24/24 uur beschikbaar om materialen in te leveren!

Ook in Neeroeteren is het mogelijk om boeken in te leveren als de bibliotheek gesloten is. Dit kan wel enkel tijdens de openingsuren van het Cultureel Centrum. De brievenbus bevindt zich in de hal.

Vind je het nog te vroeg voor een bezoek aan de bib?

Je kan nog heel de zomervakantie gebruik maken van onze afhaaldienst buiten de openingsuren.

Meer info over de afhaaldienst lees je hier: https://maaseik.bibliotheek.be/nieuws/de-bibliotheek-organiseert-een-afhaaldienst

Wij benadrukken graag nog eens dat de bibliotheek tijdens de sluitingsperiode geen boetes heeft aangerekend en dat alle items die op 1 maart of later moesten ingeleverd worden automatisch verlengd werden tot 30 juni 2020.

We danken jullie voor de medewerking en het begrip en hopen jullie zo goed  mogelijk van dienst te kunnen zijn!