Spelregels voor uw bibliotheekbezoek (update 05/10/2020)

De bibliotheken van Maaseik en Neeroeteren hanteren ook in het najaar aangepaste openingsuren. Buiten de openingsuren zijn groepsbezoeken op afspraak mogelijk en kan je gebruik maken van onze afhaaldienst!  Alle verdere info en spelregels voor een veilig bibliotheekbezoek lees je hieronder.  Een mondmasker is verplicht voor iedereen vanaf 12 jaar.

banner bibliotheek open na corona

De voorbije maanden bleef een bibliotheekbezoek beperkt tot het ontlenen van materialen. Vanaf oktober zijn ook onze opzoekcomputers en internetcomputers terug beschikbaar en voorzien we enkele zitplaatsen om ter plaatse de krant te lezen. We vragen wel dat je je eerst registreert aan de balie en de voorziene veiligheidsregels in acht neemt. De sanitaire voorzieningen blijven afgesloten, maar de sleutel is verkrijgbaar aan de balie!

De openingsuren in Maaseik:

De openingsuren in Neeroeteren:

Spelregels voor uw bibliotheekbezoek:

Het aantal bezoekers dat tegelijk binnen mag wordt beperkt tot maximum 15 personen (of gezinsbubbels). Iedere bezoeker neemt een ontsmet winkelmandje. Een stoplicht geeft aan of je naar binnen mag.

Een mondmasker is verplicht voor iedereen vanaf 12 jaar en we vragen om het mondmasker altijd aan te houden, ook als je gebruik maakt van een computer of de krant leest.

Het dragen van plastic handschoenen is niet toegelaten.

Ontsmet je handen aan de ingang.

Houd 1,5 meter afstand, zowel binnen als buiten de bibliotheek en volg zoveel mogelijk de pijlen.

Schud geen handen.

Kom bij voorkeur alleen naar de bibliotheek. Je mag met het hele gezin langskomen, maar we verwachten dat jullie samen blijven en afstand houden tot andere bezoekers.

Blijf thuis als je ziek bent of één van de volgende gezondheidsklachten hebt: verkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging van temperatuur.

Blijf ook thuis als een huisgenoot een van bovenstaande klachten heeft.

Wees solidair en houd je bezoek zo kort mogelijk.

Zoek bij voorkeur het gewenste op voorhand op in de catalogus of reserveer het vooraf.

Neem niet zomaar materialen uit het rek. Doe dat enkel als je daadwerkelijk van plan bent het item te lenen.

De meeste stoelen zijn weggehaald. De bib is op dit moment geen ontmoetingsplaats.  Wil je de krant lezen of gebruik maken van een computer? Registreer je eerst aan de balie en respecteer de veiligheidsinstructies.

Betaal bij voorkeur contactloos aan de betaalautomaat of via bankoverschrijving.

Tijdens de openingsuren dien je je materialen zelf in te leveren via de zelfbedieningsbalies. Buiten de openingsuren blijft de brievenbus natuurlijk wel 24/24 uur beschikbaar om materialen in te leveren!

Ook in Neeroeteren is het mogelijk om boeken in te leveren als de bibliotheek gesloten is. Dit kan wel enkel tijdens de openingsuren van het Cultureel Centrum. De brievenbus bevindt zich in de hal.

Breng je liever nog geen bezoek aan de bibliotheek?

Dan kan je gebruik blijven maken van onze afhaaldienst buiten de openingsuren.

Meer info over de afhaaldienst lees je hier: https://maaseik.bibliotheek.be/nieuws/de-bibliotheek-organiseert-een-afhaaldienst

We danken jullie voor de medewerking en het begrip en hopen jullie zo goed  mogelijk van dienst te kunnen zijn!