De Leesjury zoekt deelnemers

leesjury affiche

De Leesjury (de nieuwe naam van KJV – Kinderjury Vlaanderen) is een leesclub voor kinderen en jongeren waarin je een aantal boeken leest en er met je leeftijdsgenoten over kan praten. Daarna kies je je favoriet. Ben je tussen 7 en 18 jaar oud en hou je van verhalen? Schrijf je dan in als jurylid!

De deelnemers lezen 8 voorgeselecteerde boeken tussen oktober 2021 en april 2022. Op einde van het leesjaar bezorgen de lezers hun top-8 aan de bibliotheek. In mei worden de boeken en schrijvers met de meeste stemmen bekroond. De Leesjuryleden bepalen dus mee welke schrijvers in de prijzen vallen!

De juryleden verzamelen tussen oktober en april een viertal keer in de bib om op een leuke manier de boeken te bespreken. De samenkomsten vinden plaats in de bib van Maaseik, Bleumerstraat 68, steeds op een zaterdag van 10 tot 11 uur. De precieze data waarop de leesgroep samenkomt, worden na de inschrijvingsperiode afgesproken.

Ook als je graag mee de boeken leest, maar niet aanwezig kan zijn tijdens de bijeenkomsten in de bib, kan je Leesjurylid worden! Wij zorgen ervoor dat alle boeken beschikbaar zijn om uit te lenen in de bibliotheek van Maaseik of Neeroeteren.

Wil je deelnemen? Stuur een e-mail met je naam, geboortedatum en e-mailadres naar jeugdbib@maaseik.be vóór 30 september 2021. Deelname is volledig gratis!