De bibliotheek organiseert een afhaaldienst

Ook in het najaar kan je buiten de openingsuren op afspraak gebruik blijven maken van onze afhaaldienst. We bieden deze dienstverlening ook aan voor leerkrachten, omdat we in september nog geen klassikale uitleningen organiseren.

afhaaldienst

Indien je gebruik wenst te maken van deze dienstverlening heb je een geldig lidmaatschap van de bibliotheek nodig.

Ben je nog geen lid van onze bibliotheek? Bezorg ons dan eerst de volgende gegevens via bibliotheek@maaseik.be:

naam, voornamen, geboortedatum, adres, telefoonnummer, e-mailadres en rijksregisternummer (zie achterkant EID). In bijlage ontvangen wij graag een scan van de voorkant en achterkant van uw EID.

Ben je geblokkeerd omwille van nog openstaande betalingen (contributie, boetes,…), neem contact op met de bibliotheek via bibliotheek@maaseik.be en wij bezorgen je de gegevens om het verschuldigde bedrag via overschrijving te betalen.

Hoe werkt de afhaaldienst?

Bezoek de catalogus: https://maaseik.bibliotheek.be

Maak een lijstje van maximum 20 materialen uit de catalogus, die je zou willen lezen, bekijken of beluisteren.

Opgelet! Enkel materialen die aanwezig zijn in Maaseik komen in aanmerking, ze mogen dus niet “uitgeleend” zijn.

Stuur vervolgens een e-mail naar bibliotheek@maaseik.be met de volgende gegevens:

1. Je naam, voornaam en telefoonnummer
  2. Je klantgegevens (lidnummer/EID van jezelf en/of van je gezinsleden)
  3. Een lijst van de materialen die je wenst af te halen (maximum 20 stuks, waarbij maximum twee games per lidmaatschap). Vermeld de titel, de auteur en de materiaalsoort. De auteur hoef je niet te vermelden bij films of games.
  • Vb. Het smelt / Lize Spit (boek)
  • Vb. De kampioenen, seizoen 5 (dvd)

Wij zoeken de gevraagde materialen uit en lenen ze uit op je kaart voor een periode van vier weken.

We organiseren deze afhaaldienst buiten de openingsuren van de bibliotheek.

Je ontvangt van ons een mail terug met de bevestiging van het afhaalmoment. Gelieve dag en tijdstip te respecteren. Niet opgehaalde materialen plaatsen we terug in de rekken.

Verrassingspakket

Heb je geen concrete titels en laat je je graag verrassen? Dan mag je ook aangeven welke genres je graag leest, beluistert of bekijkt: vb. thrillers, waargebeurde verhalen, strips, prentenboeken, grote-letterboeken, Scandinavische televisieseries, Zebra-cinema,  wereldmuziek, jazz, opera,…). Wij stellen een verrassingspakket op maat samen.

Je kan ook een verrassingspakket laten samenstellen voor uw kinderen (vb. voor een jongen van 7 jaar of voor een leerling van het tweede leerjaar met leesniveau 4).

Vermeld bij elk verrassingspakket hoeveel materialen je wenst (met een maximum van 20 items).

Beschik je niet over een e-mailadres of heb je geen toegang tot een computer? Dan mag je  de aanvraag telefonisch doorgeven.

Dit kan op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur via het algemeen telefoonnummer van de bibliotheek: T +32 (0) 89 564 074.

Belangrijk‼

Onze bibliotheekmedewerkers behandelen alle aanvragen in chronologische volgorde van binnenkomst. We doen ons uiterste best om de leners zo snel mogelijk te helpen, maar wanneer er veel mensen tegelijk van deze dienst willen gebruikmaken, kan de wachttijd iets langer zijn. We vragen in dat geval om je begrip en geduld.

Ben je leerkracht?

In september organiseert de bibliotheek nog geen klassikale uitleningen of andere activiteiten voor klassen. Het blijft wel mogelijk om met je klaskaart gratis boeken voor je klas uit te lenen via onze afhaaldienst. Stuur een bestelling voor je klas via mail naar jeugdbib@maaseik.be. De bib maakt een boekenpakket klaar op maat van je klas. Bezorg ons de naam van de school, de leerkracht, het aantal leerlingen, welk leerjaar, wat voor materialen je wenst (bv. 10 strips, 10 leesboeken, 10 weetjesboeken) en wanneer je het pakket wenst af te halen. Deze pakketten mag je ook komen afhalen tijdens de openingsuren van de bibliotheek. Om alles vlot te laten verlopen, vragen we om je bestelling minstens 3 dagen op voorhand te bezorgen. We lenen deze pakketten uit op de klaskaart. Ze mogen ook door een andere leerkracht afgehaald worden. Tijdens de openingsuren van de bibliotheek mag je als leerkracht ook zelf materialen komen uitzoeken en uitlenen voor de klas. Vraag gewoon aan de balie naar je klaskaart, want die blijft in de bib.

Veel lees-, luister-  en kijkplezier!