De bibliotheek organiseert een afhaaldienst

Ook tijdens de zomervakantie kan je buiten de openingsuren op afspraak gebruik blijven maken van onze afhaaldienst.

afhaaldienst

Om praktische redenen kunnen we deze afhaaldienst enkel aanbieden in de hoofdbibliotheek.

Indien je gebruik wenst te maken van deze dienstverlening heb je een geldig lidmaatschap van de bibliotheek nodig.

Ben je nog geen lid van onze bibliotheek? Bezorg ons dan eerst de volgende gegevens via bibliotheek@maaseik.be:

naam, voornamen, geboortedatum, adres, telefoonnummer, e-mailadres en rijksregisternummer (zie achterkant EID). In bijlage ontvangen wij graag een scan van de voorkant en achterkant van uw EID.

Ben je geblokkeerd omwille van nog openstaande betalingen (contributie, boetes,…), neem contact op met de bibliotheek via bibliotheek@maaseik.be en wij bezorgen je de gegevens om het verschuldigde bedrag via overschrijving te betalen.

Hoe werkt de afhaaldienst?

Bezoek de catalogus: https://maaseik.bibliotheek.be

Maak een lijstje van maximum 20 materialen uit de catalogus, die je zou willen lezen, bekijken of beluisteren.

Opgelet! Enkel materialen die aanwezig zijn in Maaseik komen in aanmerking, ze mogen dus niet “uitgeleend” zijn.

Stuur vervolgens een e-mail naar bibliotheek@maaseik.be met de volgende gegevens:

1. Je naam, voornaam en telefoonnummer
  2. Je klantgegevens (lidnummer/EID van jezelf en/of van je gezinsleden)
  3. Een lijst van de materialen die je wenst af te halen (maximum 20 stuks, waarbij maximum twee games per lidmaatschap). Vermeld de titel, de auteur en de materiaalsoort. De auteur hoef je niet te vermelden bij films of games.
  • Vb. Het smelt / Lize Spit (boek)
  • Vb. De kampioenen, seizoen 5 (dvd)

Wij zoeken de gevraagde materialen uit en lenen ze uit op je kaart voor een periode van vier weken.

We organiseren deze afhaaldienst buiten de openingsuren van de bibliotheek. Je kan op afspraak langskomen op weekdagen tussen 9.00 en 11.30 uur. Enkel op vrijdag kan het ook in de namiddag tot 16.00 uur.

Je ontvangt van ons een mail terug met de bevestiging van het afhaalmoment. Gelieve dag en tijdstip te respecteren. Niet opgehaalde materialen plaatsen we terug in de rekken.

Verrassingspakket

Heb je geen concrete titels en laat je je graag verrassen? Dan mag je ook aangeven welke genres je graag leest, beluistert of bekijkt: vb. thrillers, waargebeurde verhalen, strips, prentenboeken, grote-letterboeken, Scandinavische televisieseries, Zebra-cinema,  wereldmuziek, jazz, opera,…). Wij stellen een verrassingspakket op maat samen.

Je kan ook een verrassingspakket laten samenstellen voor uw kinderen (vb. voor een jongen van 7 jaar of voor een leerling van het tweede leerjaar met leesniveau 4).

Vermeld bij elk verrassingspakket hoeveel materialen je wenst (met een maximum van 20 items).

Beschik je niet over een e-mailadres of heb je geen toegang tot een computer? Dan mag je  de aanvraag telefonisch doorgeven.

Dit kan op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur via het algemeen telefoonnummer van de bibliotheek: T +32 (0) 89 564 074.

Belangrijk‼

Onze bibliotheekmedewerkers behandelen alle aanvragen in chronologische volgorde van binnenkomst. We doen ons uiterste best om de leners zo snel mogelijk te helpen, maar wanneer er veel mensen tegelijk van deze dienst willen gebruikmaken, kan de wachttijd iets langer zijn. We vragen in dat geval om je begrip en geduld.

Ben je leerkracht van een school in Neeroeteren, Dorne, Voorshoven of Opoeteren? Dan bieden wij de mogelijkheid aan om het pakket af te halen in het filiaal van Neeroeteren. Vermeld in uw aanvraag een telefoonnummer waarop wij u tijdens kantooruren kunnen bereiken. Van zodra uw pakket klaar is, contacteren we u om een afhaalmoment af te spreken.

Veel lees-, luister-  en kijkplezier!