Leen vanaf midden september e-boeken in de bib van Maaseik

Binnenkort kan je als lid van onze bibliotheek e-boeken lenen en lezen op je eigen toestel via cloudLibrary. Je kan twee e-boeken tegelijk ontlenen voor zes weken. Van zodra de uitleentermijn afloopt, verdwijnen de e-boeken vanzelf van je toestel, dus over boetes hoef je je geen zorgen te maken. Je kan ook tot twee e-boeken reserveren.

De e-boeken zijn beschikbaar op tablet, smartphone, computer en de meest courante e-readers zoals Kobo en Tolino. In cloudLibrary zie je welke e-boeken beschikbaar zijn in de e-boekencollectie. Met één muisklik zet je e-boeken op je leesplankje en start je met lezen.

Het gaat voornamelijk om Nederlandstalige boeken en een beperkt aanbod Engelstalige werken. De collectie is gericht op volwassen leners en bevat vlot leesbare fictie, literaire en populaire romans, maar ook toegankelijke non-fictie. De meerderheid van Vlaamse uitgevers zet haar schouders onder dit nieuwe platform. Je vindt er boeken van onder meer Arnon Grunberg, Kris Van Steenberge, Stefan Brijs, Luc Deflo, Pieter Aspe, Per Olov Enquist, Nicci French, Rudi Vranckx, Bart Aerts, Josje Huisman, Pascale Naessens en nog veel meer.

Het cloudLibrary-platform is erg gebruiksvriendelijk, zodat jong en oud, digitaal vaardig en digibeet er vlot mee aan de slag kunnen. De dienst wordt aangeboden in een groot aantal Vlaamse bibliotheken, in samenwerking met Cultuurconnect, Standaard Boekhandel en Bibliotheca (cloudLibrary).