In de rubriek Maaseik Maakt Muziek zetten we artiesten met roots in Maaseik (en omstreken) in de kijker. Vandaag richten we onze schijnwerpers op OKER Group.

In de rubriek Maaseik Maakt Muziek zetten we artiesten met roots in Maaseik (en omstreken) in de kijker. Vandaag richten we onze schijnwerpers op OKER Group.

De muziek van Oker Group laat zich het best omschrijven als ‘lyrische jazz’. Denk daarbij aan melodieuze, zachte jazz die lekker in het gehoor ligt. Op het repertoire staan zowel klassieke jazz-standards als eigen composities in de eerder klassieke jazzstijl.

Yves Salaets uit Maaseik is de oprichter van Oker Group. Hij speelt piano vanaf zijn 14de jaar, maar is pas op zijn 40ste begonnen met jazz-studie in de academie van Maasmechelen, gevolgd door een 9 jarige opleiding jazz-piano bij pianist Dirk Schreurs. In 2015 begint hij samen te werken met contrabassist Jan Berendsen uit het Nederlandse Haelen. De eerste jaren spelen ze veel als duo. Vanaf eind 2017 werken de twee muzikanten samen met trompettist Marc Huynen en drummer Jeroen Truyen, ook beiden uit Nederlands Limburg.

Met dit kwartet brengen ze een debuutalbum uit in juni 2018, getiteld “Always Searching for Beauty”.  De recensies in jazz-magazines zijn lovend, op 21 november 2018 werd de groep uitgenodigd in het Nederlandse radioprogramma “Jazz & Soul” op NPO2 te Hilversum.

De cd is binnenkort beschikbaar in de bibliotheek en te koop bij Yves Salaets (www.yvessalaets.com). Beluister de cd digitaal op Deezer:https://www.deezer.com/nl/album/79703752

Oker Group treedt nog altijd veel op als duo in restaurants of tijdens recepties. Als kwartet spelen ze op jazzfestivals en andere muziekevenementen.

Meer info

www.oker.group

www.yvessalaets.com

Je kan ook video’s bekijken op youtube en op hun website:  www.oker.group/video/