In onze rubriek Maaseik Maakt Muziek zetten we artiesten met roots in Maaseik (en omstreken) in de kijker. Deze keer richten we onze schijnwerpers op JimmyKe.

We hebben in deze rubriek al heel wat jong muzikaal geweld zien passeren. Rock, pop, jazz, klassiek, experimenteel… Maar de partykoning van Maaseik is nog niet aan bod gekomen.

Jimmy Kesseler (°1985) geraakt als kleuter al in de ban van het Nederlandstalige lied. De liedjes van Will Tura en Luc Steeno kent hij bij manier van spreken van buiten voordat hij goed en wel kan praten.  

Als prille tiener steelt hij vervolgens de show als Eddy Wally-imitator op een plaatselijke mini playbackshow. Met zijn zelfzekere uitstraling sleept hij moeiteloos de eerste prijs in de wacht.

Hij neemt de artiestennaam Jimmy K aan in het millenniumjaar 2000. Op familiefeestjes en tijdens karaoke-avonden brengt hij de hits van Frans BauerBenny Neyman en consoorten.

Maar op zijn twintigste volgt uiteindelijk de echte doorbraak, als hij op de Reseltfeesten (Rotem) mag zingen voor duizenden mensen in het voorprogramma van zijn grote idolen Frans Bauer en Corry Konings.  De optredencarrousel is vertrokken! Met zijn meezingmedleys ontpopt Jimmy K zich tot de perfecte entertainer voor elk feest en trekt volle zalen in Belgisch en Nederlands Limburg.

In 2010 komt Jimmy onder contract bij TV Ellef en neemt een nieuwe start als JimmyKe.  Vanaf dan werkt hij aan een eigen repertoire met nummers zoals “Sandy" en "Schat zet ons geluk niet op het spel", die hij voorstelt in zijn wekelijkse radio- en televisieprogramma “Top Ellef”. Een eerste cd volgt en nog meer televisiewerk.

In 2014 zingt hij voor de eerste keer een liedje in het Limburgs (de single "Hoempa Tetete").  Weer een schot in de roos en er volgen er natuurlijk meer. Voor JimmyKe kan het niet gek genoeg. Als je denkt dat je alles met hem gehad hebt, lanceert hij uit het niets een nieuwe rage… de Pinguin Polonaise! Een herkenbare melodie, een eenvoudig dansje, een gemakkelijk tekst en een hilarische videoclip... Alle ingrediënten bij elkaar voor een nieuw succes en een Limburgs album “Polonaise”.

JimmyKe blijft nieuwe cd’s opnemen, programma’s presenteren, videoclips scoren op youtube,… En hij trekt als het kan een weekje naar Spanje met zijn fans om Lloret de Mar of Salou onveilig te maken.

Zijn nieuwe album “Selfie” is sinds enkele maanden uit en te beluisteren op streamingplatforms, zoals Deezer: https://www.deezer.com/nl/album/84556902

Meer info over JimmyKe en video’s: http://jimmyke.be/

Een aantal cd’s van JimmyKe is beschikbaar in de collectie van de bib.