Lidmaatschap

Iedereen kan lid worden van de bibliotheek. Onder de 18 jaar is dit zelfs helemaal gratis! Vanaf 18 jaar betaal je € 5,00 lidgeld per jaar.

Wil je lid worden? Meld je dan met jouw identiteitskaart aan de infobalie van de bibliotheek in Maaseik of Neeroeteren. Dit kan op elk moment tijdens de openingsuren. 

Uitlenen

  • Als lid van de bibliotheek kan je alle materialen gratis uitlenen.
  • Je mag 20 materialen uitlenen en die mag je 4 weken houden. 
  • De uitleentermijn van 4 weken kan je eenmaal gratis verlengen voor nogmaals 4 weken. Dit kan via maaseik.bibliotheek.be, via de telefoon (089 564 074) of ter plaatse in de bib.
  • Materialen die gereserveerd zijn door een andere lener kan je niet verlengen. 
  • Lever je de materialen te laat in, dan wordt er een kost van €0,10 per dag per materiaal aangerekend.

Catalogus

Via onze website kan je opzoeken of een bepaald werk aanwezig is in de bibliotheek. Ook kan je hier je lenersgegevens opvragen en materialen van onze bibliotheek verlengen of reserveren. Je kan de catalogus raadplegen via: https//maaseik.bibliotheek.be.

Reservaties

Een reservatie kost €1,00. Je kan ook materialen reserveren die niet uitgeleend zijn. Je ontvangt een bericht van zodra het gereserveerde materiaal voor jou klaarstaat. 

Slim Netwerk

In onze bib ben je meteen ook lid van het SLIM NETWERK. Dit is een samenwerkingsverband tussen bibliotheken. Met een geldig abonnement bij één bibliotheek in het netwerk, word je zonder bijkomende kosten lid bij de andere. Ontdek hier de deelnemende bibliotheken!

Reglement

In dit gebruikersreglement lees je alles over onze voorwaarden en tarieven. Door lid te worden van de bibliotheek verklaar je akkoord te gaan met dit reglement.