Sinds enkele jaren organiseert de jeugdwerkorganisatie Koning Kevin leuke creatieve vakanties voor kinderen in de bibliotheek en het archeologisch museum. Ook deze zomer staan er twee vakanties op het programma voor kinderen geboren tussen 2008 en 2016.

 

Sinds enkele jaren organiseert de jeugdwerkorganisatie Koning Kevin leuke creatieve vakanties voor kinderen in de bibliotheek en het archeologisch museum. Ook deze zomer staan er twee vakanties op het programma voor kinderen geboren tussen 2008 en 2016.

koning kevin museumdokter 2020.jpg

 

 

 

 

 

 

 

De kleine museumdokter

van maandag 6 juli t.e.m. vrijdag 10 juli 2020

In het museum, in het meest verborgen en kleinste hoekje, woont Muisea. Ken je haar? Ze is de kleinste dokter die ik ken. Weet je waarom? Omdat ze een … muis is. Echt waar! Muisea gaat elke dag op pad in het museum om de kapotte of zieke voorwerpen op te lappen. Gelukkig is er ook een oude apotheek waar Muisea haar drankjes en brouwsels kan maken. Dat doet ze bijvoorbeeld voor het standbeeld dat ongelooflijk veel jeuk heeft en nooit kan krabben. Of voor Virginie Vaas die alweer een schrammetje heeft opgelopen. Romain de Romeinse vork zijn oren zitten soms verstopt en Bram Boek moet veel niezen. Muisea heeft veel werk! Komen jullie haar een handje helpen? Als we uitgedokterd zijn, gaan we ook lekker spelen, in de stad of in de bib. Muisea houdt van uitstapjes!

‘De kleine museumdokter’ draait helemaal rond spelen, ontdekken en creatief bezig zijn in en rond Maaseik. We bezoeken de bib en het museum, maar verkennen ook andere plaatsen in Maaseik. En natuurlijk wisselen we al onze uitstapjes af met spelen en creatieve doe-activiteiten. Voor sommige activiteiten worden de deelnemers opgedeeld in kleinere groepen volgens leeftijdscategorie.

Schrijf je in: https://www.koningkevin.be/initiatief/de-kleine-museumdokter-2011-2016/ 

koning kevin ridders van artem 2020.jpg

 

 

 

 

 

 

 

De ridders van Artem

van maandag 24 augustus t.e.m. vrijdag 28 augustus 2020

Sluit je aan bij de Ridders van Artem. Zij zijn de beschermers en vinders van verloren kunst. Gaat er een standbeeld kapot? De Ridders fixen het wel! Gaat er een kunstwerk verloren? De Ridders vinden het wel! Is er iets vreemd aan de hand? Dan verlaten de Ridders van Artem hun burcht en trekken ze de stad in om op onderzoek te gaan! Misschien heeft de bib wel een boek dat ons verder op weg zet. Kom de ridders van Artem versterken. Samen verdedigen we de burcht en alle mooie kunst!

Bij deze vakantie brengen we bezoekjes aan de bib en museum van Maaseik. We kleden alles thematisch in met een leuk verhaal over een ridderorde die de kunst moet beschermen. Ze moeten verdedigen, bouwen, verloren kunst vinden, oplossingen zoeken, … Zo maken we een mix van leuke spelen en creatieve activiteiten waarbij we ons kunnen laten inspireren door onze bezoekjes. 

Schrijf je in: https://www.koningkevin.be/initiatief/de-ridders-van-artem-2008-2014/ 

Deze vakanties zijn zonder overnachting. De deelnemers gaan iedere dag naar huis en komen de volgende dag weer terug. ’s Ochtends kunnen kinderen toekomen tussen 8.00 en 9.00 uur. ’s Avonds kunnen kinderen opgehaald worden tussen 16.00 en 17.30 uur. 

Alle verdere info vind je terug op www.koningkevin.be  of in de gratis brochures die je in de bib van Maaseik kan meenemen.