De bibliotheek organiseert een afhaaldienst

De bibliotheek in Maaseik en het filiaal in Neeroeteren zijn GESLOTEN tot en met 6 juni 2020. Maar we organiseren een afhaaldienst. Lees er hier alles over!

afhaaldienst

We zijn druk bezig met de voorbereidingen voor een heropening van de bibliotheek op zondag 7 juni 2020 (Neeroeteren) en maandag 8 juni (Maaseik). Alle materialen die onze leners in hun bezit hebben, werden automatisch verlengd tot 30 juni 2020. Ondertussen continueren we onze afhaaldienst, waarvan tussen 6 april en 15 mei al 472 tevreden leners gebruik maakten. 

De bibliotheken van Maaseik en Neeroeteren zijn dus nog gesloten voor het publiek. Ook alle activiteiten (lezingen, workshops, klasactiviteiten,...) gaan voorlopig niet door. Tijdens de sluitingsdagen worden geen boetes aangerekend. 

Maar dankzij onze afhaaldienst blijf je dus niet op je leeshonger zitten en kan je gratis boeken, cd's, dvd's, games enz. afhalen in de bibliotheek. En dat volledig contactloos.  Om praktische redenen kunnen we deze afhaaldienst enkel aanbieden in de hoofdbibliotheek.  

Indien je gebruik wenst te maken van deze dienstverlening heb je een geldig lidmaatschap van de bibliotheek nodig. 

Ben je nog geen lid van onze bibliotheek? Bezorg ons dan eerst de volgende gegevens via bibliotheek@maaseik.be:

naam, voornamen, geboortedatum, adres, telefoonnummer, e-mailadres en rijksregisternummer (zie achterkant EID). In bijlage ontvangen wij graag een scan van de voorkant en achterkant van uw EID.  

Ben je geblokkeerd omwille van nog openstaande betalingen (contributie, boetes,…), neem contact op met de bibliotheek via bibliotheek@maaseik.be en wij bezorgen je de gegevens om het verschuldigde bedrag via overschrijving te betalen.

Hoe werkt de afhaaldienst?

Bezoek de catalogus: https://maaseik.bibliotheek.be

Maak een lijstje van maximum 20 materialen uit de catalogus, die je zou willen lezen, bekijken of beluisteren.

Opgelet! Enkel materialen die aanwezig zijn in Maaseik komen in aanmerking, ze mogen dus niet “uitgeleend” zijn.

Stuur vervolgens een e-mail naar bibliotheek@maaseik.be met de volgende gegevens:

  1. Je naam, voornaam en telefoonnummer
  2. Je klantgegevens (lidnummer/EID van jezelf en/of van je gezinsleden)
  3. Een lijst van de materialen die je wenst af te halen (maximum 20 stuks, waarbij maximum twee games per lidmaatschap). Vermeld de titel, de auteur en de materiaalsoort. De auteur hoef je niet te vermelden bij films of games.
  • Vb. Het smelt / Lize Spit (boek)
  • Vb. De kampioenen, seizoen 5 (dvd)

Wij zoeken de gevraagde materialen uit en lenen ze uit op je kaart voor een periode van zes weken. Deze periode wordt automatisch verlengd zolang de bibliotheek gesloten is.

Afhalen is mogelijk op weekdagen tussen 9.00 en 16.00 uur. Geef ons drie mogelijke afhaalmomenten door, in blokken van twee uren op drie verschillende dagen: vb. maandag tussen 10.00 en 12.00 uur, woensdag tussen 11.00 en 13.00 uur en donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur. Op basis hiervan bepalen wij het afhaalmoment. OPGELET! Op  maandag 8 juni 2020 gaat de bibliotheek in Maaseik terug open, je kan vanaf dan enkel in de voormiddag tot 11.30 uur gebruik blijven maken van onze afhaaldienst.

Je ontvangt van ons een mail terug met de bevestiging van het afhaalmoment. Gelieve dag en tijdstip strikt te respecteren. Het is immers de bedoeling dat je niet in contact komt met andere bibliotheekgebruikers. Voor elke bezoeker trekken we 10 minuten uit. Indien je te laat arriveert, dien je een nieuwe afspraak te maken! Niet opgehaalde materialen plaatsen we terug in de rekken.

Verrassingspakket

Heb je geen concrete titels en laat je je graag verrassen? Dan mag je ook aangeven welke genres je graag leest, beluistert of bekijkt: vb. thrillers, waargebeurde verhalen, strips, prentenboeken, grote-letterboeken, Scandinavische televisieseries, Zebra-cinema,  wereldmuziek, jazz, opera,…). Wij stellen een verrassingspakket op maat samen.

Je kan ook een verrassingspakket laten samenstellen voor uw kinderen (vb. voor een jongen van 7 jaar of voor een leerling van het tweede leerjaar met leesniveau 4).

Vermeld bij elk verrassingspakket hoeveel materialen je wenst (met een maximum van 20 items).

Beschik je niet over een e-mailadres of heb je geen toegang tot een computer? Dan mag je  de aanvraag telefonisch doorgeven.

Dit kan op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur via het algemeen telefoonnummer van de bibliotheek: T +32 (0) 89 564 074.

Belangrijk‼

Onze bibliotheekmedewerkers behandelen alle aanvragen in chronologische volgorde van binnenkomst. We doen ons uiterste best om de leners zo snel mogelijk te helpen, maar wanneer er veel mensen tegelijk van deze dienst willen gebruikmaken, kan de wachttijd iets langer zijn. We vragen in dat geval om je begrip en geduld.  

Ben je werkzaam in de zorgsector of de voedingssector en lukt het niet om op de voorziene tijdstippen naar de bibliotheek te komen om je pakket op te pikken? Contacteer ons even telefonisch, zodat wij voor jou een afspraak kunnen maken op een ander tijdstip.   

Omdat de klasuitleningen voorlopig niet kunnen doorgaan, mogen leerkrachten via deze afhaaldienst ook pakketten aanvragen voor hun klas.

Ben je leerkracht van een school in Neeroeteren, Dorne, Voorshoven of Opoeteren? Dan bieden wij de mogelijkheid aan om het pakket af te halen in het filiaal van Neeroeteren. Vermeld in uw aanvraag een telefoonnummer waarop wij u tijdens kantooruren kunnen bereiken. Van zodra uw pakket klaar is, contacteren we u om een afhaalmoment af te spreken.

Wens je uitgeleende materialen terug in te leveren?

Dit kan tot nader bericht enkel via de inleverbrievenbus in Maaseik, die zich aan de straatkant bevindt. Ook materialen die je hebt uitgeleend in Neeroeteren mag je via deze brievenbus inleveren.

Maak je liever geen verplaatsing? Geen probleem! Zolang de bibliotheek gesloten is, passen we de uiterste inleverdatum van geleende materialen automatisch aan. We rekenen ook geen boetes aan tijdens de sluitingsperiode.

Het is niet duidelijk hoelang het virus overleeft op boeken: wetenschappers hebben daarover nog geen objectieve gegevens. Om veiligheidsredenen houden we alle materialen uit onze inleverbrievenbus drie dagen in quarantaine voor we ze terug in het rek plaatsen.

Deze afhaaldienst loopt, conform de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus Covid-19, (voorlopig) tot en met 1 juli 2020.

Veel lees-, luister-  en kijkplezier!