Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Ludwig van Beethoven

Yann Walcker (auteur), Charlotte Voake (dessinateur), Warre Borgmans (autre)
Beknopte informatie over de componist Ludwig van Beethoven (1770-1827) en een aantal van zijn muziekwerken. Op de audio-cd wordt het verhaal uit het boek verteld, vergezeld van delen uit zijn composities. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titre
Ludwig van Beethoven / geill. door Charlotte Voake ; teksten van Yann Walcker ; ingesproken door Warre Borgmans
Auteur
Yann Walcker
Dessinateur
Charlotte Voake
Autre
Warre Borgmans
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Découverte des musiciens, Ludwig van Beethoven
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2000
27 p. : ill. + cd
ISBN
90-209-3956-4

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Commentaires

De bedoeling van de boekjes in deze reeks is duidelijk: kinderen in contact te brengen met grote componisten en hun muziek, ze aanzetten tot luisteren en informatie verschaffen over muziekinstrumenten en verschillende muziekvormen. Elk boekje bestaa uit 13 pagina's over de jeugdjaren van de componist en negen bladzijden over zijn belangrijkste werk. We lezen over Beethovens doopsel (dec. 1770), over zijn op vaders bevel urenlange piano-oefeningen en zijn liefde voor de natuur, over zijn slechte schoolresultaten en zijn studie van allerlei muziekinstrumenten, over de partituren van Bach die hij voor zijn verjaardag krijgt en zijn plan zelf te componeren, over zijn ontmoeting met Mozart, over zijn studententijd en zijn muzikaal samenspel met andere studenten en tenslotte over zijn vriendschap met Haydn.

Over zijn verdere leven valt er niets te lezen. Jammer, want een samenvatting in enkele goed gekozen zinnen zou de lezer een vollediger beeld van de componist geven. De tekst is …Lire la suite
In dit deeltje uit een serie over bekende componisten wordt heel beknopt iets verteld over leven en werk van Ludwig van Beethoven (1770-1827). De vormgeving valt evenals de tekst in twee gedeeltes uiteen: in het eerste gedeelte loopt de tekst over twee pagina's. Deze is geïllustreerd met vrolijke tekeningen in pasteltinten en met reproducties op mini-formaat van schilderijen uit de tijd van Beethoven. In kadertjes worden luistertips gegeven die corresponderen met muziekfragmenten op de bijgeleverde CD. In het tweede gedeelte (de composities) staat de tekst op de ene en de reproductie (ditmaal paginagroot) op de andere pagina. Verder geïllustreerd met kleine, soms schuin-weglopend afgedrukte fotootjes. De stijl van de tekst over Beethovens leven is eenvoudiger dan over zijn werk. Op de CD wordt de tekst voorgelezen afgewisseld met de bijbehorende muziekfragmenten. De kwaliteit van de opnames is wisselend. Goed bruikbaar bij muziekonderwijs als eerste kennismaking met klassieke muziek …Lire la suite

À propos de Yann Walcker

Yann Walcker est un écrivain, poète, compositeur et parolier français, né à Paris en 1973.

Spécialisé dans la littérature jeunesse et lauréat de divers prix (deux fois Prix de la Foire du livre de jeunesse de Bologne, Prix des Libraires jeunesse de Belgique, Prix Lis la Vie de la Ville de Cachan…), il est traduit en vingt langues et certains de ses livres, ouvrages sur la musique ou recueils de poèmes, sont utilisés dans l’enseignement.

Il est notamment le créateur des séries Zoé Zizanie, Igor petit vampire, Dent-Dure et Courtepatte, Camille le hérisson, Chouquette la chenille, Clotilde la chouette, Safir le génie et i-Milly mégamartienne, ainsi que de la collection de chansons pour enfants Le Tube des tout-petits chez Gallimard Jeunesse. À ce titre, il a collaboré avec des artistes tels que Camélia Jordana, Babx, Arthur H, La Grande Sophie ou encore Dominique A.

Également auteur-compositeur …En lire plus sur Wikipedia