Livre
Néerlandais

Het meisje uit Buenos Aires

Tomas Ross (auteur)

Het meisje uit Buenos Aires

Genre:
Een leraar klassieke talen raakt ongewild betrokken bij een complot om prinses Máxima te chanteren met foto's die de betrokkenheid van haar vader bij liquidaties in Argentinie͏̈ aantonen.
Titre
Het meisje uit Buenos Aires
Auteur
Tomas Ross
Langue
Néerlandais
Édition
2
Éditeur
Amsterdam: Cargo, 2009
366 p.
ISBN
9789023440307 (paperback)

Commentaires

Op de avond dat Máxima een kennis uit Argentinië ontvangt, wordt er een poging tot inbraak gedaan op de Eikenhorst. Het doel was de inhoud van een kistje. Het gaat om bewijs dat aantoont dat Máxima's vader niet zo onschuldig was als onderminister tijdens het bewind van Videla. De hoofdpersoon, leraar klassieke talen Hartmann Veenendaal, is dan al verrast door het bezoek van een jonge Argentijnse, kind van ‘verdwenen’ ouders, die op zoek is naar een pakje dat na het WK-voetbal in 1978 aan iemand van de Nederlandse delegatie is meegegeven. Het bezit van dit pakje blijkt dodelijk. Hartmann duikt onder terwijl politie, marechaussee en AIVD proberen te achterhalen wat er zich afspeelt. Máxima, Willem Alexander en De Roy van Zuydewijn spelen prominente rollen, terwijl andere leden van het Koninklijk Huis op de achtergrond aanwezig zijn. Ross weet een ingewikkeld plot, dat, zoals we van hem gewend zijn, niet uitmunt in liefde voor het koningshuis met veel vaart tot een goed einde te brengen…Lire la suite

À propos de Tomas Ross

Tomás Francisco Ross (né à Buenos Aires le 1er mars 1999) est un acteur argentin de télévision. Il est principalement connu pour son rôle de Cristobal dans la série télévisée argentine Casi Ángeles.

Carrière

Publicité

Il a joué dans des publicités pour Knorr (en Allemagne), Margarina et Quesos (en France), Cif, Danonino, Martina di Trento, Arcor, Carrefour et La nacion (en Argentine).

Télévision
  • 2006 : Alma pirata : Andrés de Marco
  • 2007-2008 : Casi Ángeles : Cristóbal Bauer
  • 2009-2010 : Consentidos : Benjamin
  • 2011 : Dulce amor
Théâtre
  • 2007 : adaptation de Casi Ángeles : Cristóbal Bauer

Liens externes

En lire plus sur Wikipedia