De vrienden van Pinocchio

Tomas Ross (auteur)

De vrienden van Pinocchio

Genre:
Als een man het huis van zijn overleden moeder opruimt, vindt hij een schriftje met schokkende notities over de pedofielenclub waar hij als jochie werd misbruikt.
Sujet
Pedofilie, Macht
Titre
De vrienden van Pinocchio
Auteur
Tomas Ross
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Cargo, 2014
377 p.
ISBN
9789023488002 (paperback) 9789023496731 (ISBN sticker)

Plusieurs formats:

Commentaires

Inbrekers vinden het dode lichaam van voormalig jazzzangeres Nel van Geel. Zoon Paul, die al lange tijd geen contact met zijn moeder had, ruimt haar huis op, en vindt een schriftje met schokkende notities over de Praagse Pinocchioclub, een beruchte pedobar, die werd bezocht door hooggeplaatste Nederlandse topambtenaren. Jaren geleden werd Paul hier als klein jochie misbruikt. Vriendje Matteus overleefde het niet. Nu blijkt dat zijn moeder ervan wist en dat zij samen met de moeder van Matteus een hooggeplaatste Nederlandse topambtenaar chanteerde. Het verhaal is gebaseerd op waargebeurde feiten. De schrijver liet zich inspireren door het bestaan van een crimineel netwerk van pedoseksuele topambtenaren die elkaar de hand boven het hoofd houden en chantabel zijn. Een van de topambtenaren die in dit verband genoemd wordt, is oud-secretaris generaal van justitie Joris Demmink. De schrijver noemt hem een fictieve figuur, maar feit en fictie liggen in dit verhaal wel heel dicht bij elkaar. E…Lire la suite

À propos de Tomas Ross

Tomás Francisco Ross (né à Buenos Aires le 1er mars 1999) est un acteur argentin de télévision. Il est principalement connu pour son rôle de Cristobal dans la série télévisée argentine Casi Ángeles.

Carrière

Publicité

Il a joué dans des publicités pour Knorr (en Allemagne), Margarina et Quesos (en France), Cif, Danonino, Martina di Trento, Arcor, Carrefour et La nacion (en Argentine).

Télévision
  • 2006 : Alma pirata : Andrés de Marco
  • 2007-2008 : Casi Ángeles : Cristóbal Bauer
  • 2009-2010 : Consentidos : Benjamin
  • 2011 : Dulce amor
Théâtre
  • 2007 : adaptation de Casi Ángeles : Cristóbal Bauer

Liens externes

En lire plus sur Wikipedia