De tweede verlosser

Tomas Ross (auteur)

De tweede verlosser

Genre:
Een advocaat raakt door chantage zijn baan in Den Haag kwijt; hij verhuist met zijn gezin naar Limburg waar hij terechtkomt in een gesloten katholieke gemeenschap.
Titre
De tweede verlosser
Auteur
Tomas Ross
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Cargo, 2010
269 p.
ISBN
9789023459767 (paperback)

Plusieurs formats:

Commentaires

Tomas Ross heeft in het verleden zijn sporen verdiend met memorabele factionthrillers, die meer dan eens werden gelauwerd met de Gouden Strop. Kenmerkend voor zijn succesvolle romans is dat ze een mix bieden van politiek-maatschappelijke gebeurtenissen en een spannende, realistische intrige, die gedragen wordt door zowel bestaande als fictieve personages. Ross' feeling voor het genre stamt mogelijk uit zijn jeugd; zijn vader werkte destijds immers voor de Nederlandse geheime dienst. Niemand is echter onfeilbaar, en ook een schrijver als Ross kan al eens een miskleun afleveren.

De tweede verlosser laat zich in met religieuze thema's die ook het hedendaagse politieke forum in Nederland beheersen. Naast seksschandalen in de katholieke kerk wordt ook Wilders opgevoerd, een figuur die staat voor politiek verzet tegen religieus extremisme. De hoofdfiguur is deze keer de Joodse advocaat David Polak, die zopas een geruchtmakende rechtzaak heeft gewonnen, en die met zijn vrouw Sa…Lire la suite
Advocaat David Cohen heeft een belangrijke rechtszaak gewonnen; zijn toekomst bij het advocatenkantoor waar hij werkt, lijkt verzekerd, zeker als de oudste partner overlijdt en David partner wordt. Maar dan wordt hij het slachtoffer van chantage; hij wordt gedwongen ontslag te nemen en verhuist naar een dorp bij Venlo waar hij een baan vindt. Hij krijgt hier te maken met een katholieke groepering rond de kerk van de apostel Matthias. Het bevalt hem als atheïst van joodse afkomst niet dat zijn vrouw en dochtertje steeds bij de katholieke rituelen betrokken worden, en dan vermoedt hij nog niet van welke samenzwering hij en zijn gezin het slachtoffer dreigen te worden. Een typische Ross: feiten vermengd met fictie, een met veel vaart en spanning verteld verhaal, levensechte karakters en een goed uitgewerkt plot. Jammer dat het dit keer een beetje te veel van het goede is: een steen die het zaad van Christus zou zijn, een nieuwe Maria, verbindingslijnen van Limburg tot in het Vaticaan, he…Lire la suite

À propos de Tomas Ross

Tomás Francisco Ross (né à Buenos Aires le 1er mars 1999) est un acteur argentin de télévision. Il est principalement connu pour son rôle de Cristobal dans la série télévisée argentine Casi Ángeles.

Carrière

Publicité

Il a joué dans des publicités pour Knorr (en Allemagne), Margarina et Quesos (en France), Cif, Danonino, Martina di Trento, Arcor, Carrefour et La nacion (en Argentine).

Télévision
  • 2006 : Alma pirata : Andrés de Marco
  • 2007-2008 : Casi Ángeles : Cristóbal Bauer
  • 2009-2010 : Consentidos : Benjamin
  • 2011 : Dulce amor
Théâtre
  • 2007 : adaptation de Casi Ángeles : Cristóbal Bauer

Liens externes

En lire plus sur Wikipedia