Livre
Néerlandais

De nachtwaker : het koningscomplot

Tomas Ross (auteur)

De nachtwaker : het koningscomplot

Genre:
De 34-jarige Emma de Jongste werkt mee aan de herinrichting van de bibliotheek van het Rijksmuseum. Daarbij vindt ze twee oude pentekeningen. Een oude kunsthandelaar aan wie ze de tekeningen voorlegde, wordt vermoord. De tekeningen blijken een link te hebben met de geschiedenis van het koningshuis. Emma begrijpt dat ook haar leven in gevaar is.
Titre
De nachtwaker : het koningscomplot
Auteur
Tomas Ross
Langue
Néerlandais
Édition
2
Éditeur
Amsterdam: Cargo, 2013
317 p.
ISBN
9789023481713 (paperback)

Commentaires

Tomas Ross is Nederlands thrillerkoning bij uitstek: drievoudig winnaar van de Gouden Strop, en gedoodverfd uitvinder van de faction-thriller, het concept waarbij de grens tussen feiten en fictie flinterdun wordt. De auteur maakte eerder in zijn werken dankbaar gebruik van de schandalen en de geheimen van de Oranjes, en ook in De nachtwaker neemt hij de geschiedenis van de Nederlandse koninklijke familie op de korrel in een intrige die de periode 1885 en 2013 overspant.
In 2013, enkele weken voor de heropening van het Rijksmuseum in Amsterdam, is de 25-jarige Emma als studente kunstgeschiedenis werkzaam bij het inrichten van de Cuypers-bibliotheek en vindt een cahier met twee oude pentekeningen uit 1889. Wanneer ze met betrekking tot de inhoud en de authenticiteit raad vraagt bij een oude bevriende kunsthandelaar verneemt ze dat het tekeningen betreft die gemaakt werden in opdracht van prins Alexander, uit wraak op zijn vader, koning Willem III, die de bijnaa…Lire la suite
Een afwisselend in heden en verleden spelende misdaadroman over een geheimzinnig document dat het voortbestaan van het koningshuis zou kunnen bedreigen. In 2013 ontdekt de 34-jarige kunsthistorica Emma (een vondelinge met een geheimzinnige afkomst) tijdens haar werk in de Cuypersbibliotheek in het Rijksmuseum twee raadselachtige pentekeningen. De oude kunsthandelaar die ze erover raadpleegt, wordt vlak na haar bezoek vermoord. Emma is verdachte en wordt bedreigd. Ze gaat op zoek naar meer informatie over de tekeningen die prins Alexander zou hebben laten maken als wraakactie tegen zijn vader koning Willem III. De rond 1900 spelende episodes (aan het hof van koningin Emma en koningin Wilhelmina) leggen stukje bij beetje meer van het raadsel bloot, daarnaast blijkt natuurlijk het geheim van vondelinge Emma’s afkomst ook een rol te spelen in de plot. Feiten en fictie zijn weer mooi vermengd in deze factionthriller, een genre waarin Gouden Strop-winnaar Tomas Ross excelleert. Het verhaal …Lire la suite

À propos de Tomas Ross

Tomás Francisco Ross (né à Buenos Aires le 1er mars 1999) est un acteur argentin de télévision. Il est principalement connu pour son rôle de Cristobal dans la série télévisée argentine Casi Ángeles.

Carrière

Publicité

Il a joué dans des publicités pour Knorr (en Allemagne), Margarina et Quesos (en France), Cif, Danonino, Martina di Trento, Arcor, Carrefour et La nacion (en Argentine).

Télévision
  • 2006 : Alma pirata : Andrés de Marco
  • 2007-2008 : Casi Ángeles : Cristóbal Bauer
  • 2009-2010 : Consentidos : Benjamin
  • 2011 : Dulce amor
Théâtre
  • 2007 : adaptation de Casi Ángeles : Cristóbal Bauer

Liens externes

En lire plus sur Wikipedia