Livre
Néerlandais

Het oude Rome binnenstebuiten

Stephen Biesty (dessinateur), Andrew Solway (auteur)
Public cible:
9-11 ans et plus
Op het feest van de goden Castor en Pollux in het jaar 128 gaat Titus met zijn vader, de senator Marcus Cotta Maximus, de stad in. Door zijn ogen kom je van alles te weten over het leven en de cultuur in het oude Rome. Groot formaat boek met gedetailleerde tekeningen in kleur. Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
Het oude Rome binnenstebuiten / met tekst van Andrew Solway ; ill. Stephen Biesty
Dessinateur
Stephen Biesty
Auteur
Andrew Solway
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Rome in spectacular cross-section
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2006
29 p. : ill.
ISBN
90-257-4167-3

Commentaires

Deze twee uitgaven wandelen doorheen de antieke oudheid en bieden je, letterlijk, een verhelderend doorzicht. In het boek over het Oude Griekenland word je op sleepgetouw genomen door de 12-jarige Neleus wiens vader een graankoopman is die hem en zijn broertje, Peri, mee op zakenreis neemt. Eerst doen ze Athene aan, vervolgens Delfi, waar ze het orakel raadplegen en de reis eindigt bij een sportwedstrijd op de Olympische Spelen. We kunnen deze reis meevolgen op een fictieve, opengewerkte reliëfkaart, die de zienswijze van de Grieken verduidelijkt. Ze leven figuurlijk dichtbij de godenberg van de Olympos, maar de goden en winden worden ook letterlijk op de kaart afgebeeld. Net als in de Odysseia kan het ouderlijk graanschip door Poseidon onder handen genomen worden, als de watergod beslist dat het eens mag stormen.



Grote dwarsdoorsnedes, die een dubbele pagina innemen, maken ons perfect duidelijk hoe de Grieken leefden, werkten en speelden. Indrukwekkend is Neleus' woonh…Lire la suite
Op het feest van de goden Castor en Pollux in het jaar 128 gaat Titus met zijn vader de senator Marcus Cotta Maximus de stad in. Zij passeren de belangrijke gebouwen in hun woonplaats Rome, gaan langs de bakker en de tempel, wonen een gladiatorengevecht bij, gaan in het badhuis, maar ook naar het amfitheater voor de wagenrennen. Bij elk van de tien korte hoofdstukken staat een uitgebreide afbeelding van de plek die Titus bezoekt. Het bijzondere is dat elk gebouw binnenste buiten is gekeerd, zodat je niet alleen de façade ziet, maar ook het inwendige. Sommige segmenten zijn hoger geplaatst, zodat je eronder kunt kijken. Zo zien wij niet alleen de buitenkant van het Colosseum, maar ook de gangen en kelders. De tekeningen zijn zeer gedetailleerd, zodat een nauwkeurig beeld van de Romeinse architectuur en het leven in het oude Rome ontstaat. De tekeningen worden toegelicht door korte teksten. Op een zeer aanschouwelijke en een speelse wijze krijgt de (jonge) lezer een veelzijdig beeld van…Lire la suite

Het oude Rome binnenstebuiten

Een mooi boek vol illustraties met Romeinse monumenten uit de tijd van keizer Hadrianus. Vooral het dagelijkse leven wordt belicht via doorsneden van Romeinse woningen, de tempel van Jupiter, het Forum Romanun, het Colosseum, de baden van Traianus en het Circus Maximus. Paginagrote illustraties met wat tekst in de rand gevolgd door een woordenlijst en register. In elke tekening zit er een grapje verwerkt.