Livre
Néerlandais

Help, ik wil eruit!

Salah Naoura (auteur), Stefanie Jeschke (dessinateur), Roger Vanbrabant (traducteur)
De oma van Henrik Gruber komt bij hen wonen. Ze vertelt dat er een schat in de tuin ligt begraven. Dat is het startsein voor de hele familie om te gaan graven. Maar is er wel een schat? Vanaf ca. 9 jaar.
Titre
Help, ik wil eruit! / Salah Naoura ; vignetten van Stefanie Jeschke ; vert. Roger Vanbrabant
Auteur
Salah Naoura
Dessinateur
Stefanie Jeschke
Traducteur
Roger Vanbrabant
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Hilfe! Ich will hier raus!
Édition
1
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2015
150 p. : ill.
ISBN
9789044825428 (hardback)

Commentaires

Op een dag staat bij het gezin van de 10-jarige Henrik Gruber opeens oma Cordula voor de deur. Ze heeft brand gesticht in het seniorentehuis waar ze woont en moet nu onderdak hebben. Omdat oma het leven bij de Grubers saai vindt, vertelt ze aan elk gezinslid over een schat van drie gouden staven die door haar vader in de tuin zou zijn begraven. Dat is het startsein voor de hele familie om te gaan graven. Al snel breidt de goudkoorts zich uit en ten slotte is nagenoeg de halve stad in het park naast de tuin aan het graven. Aantrekkelijk humoristich verhaal over de soms hilarische belevenissen en gedragingen van een gezin op zoek naar een schat. Elk hoofdstuk begint met een kleine, vignetachtige illustratie. Passende omslagillustratie in meerkleurendruk. Voor een ruime doelgroep vanaf ca. 9 jaar.

Help, ik wil eruit!

Op het eerste zicht lijkt de familie Gruber erg doorsnee. Papa zit op zolder en houdt zich enthousiast bezig met zijn modelspoorbaan. Mama werkt in de tuin en verzorgt haar geliefde bromelia’s. Dochter Fabienne is verliefd op een popster, levert een gevecht tegen de puberteit en de spiegel waar ze urenlang voor staat. En dan heb je nog zoon Henrik. Over Henrik valt niet veel te zeggen. Hij vindt zijn leventje als tienjarige eigenlijk zelf ook wel saai. Regelmatig denkt hij dat het wel leuk zou zijn als daar eens verandering in kwam. Dat gaat sneller dan je denkt, blijkbaar, want op een dag staat zijn oma Cordula voor de deur. Cordula is geen gewone oma. Ze is gevlucht omdat ze brand heeft gesticht in het bejaardentehuis waar ze verblijft en wil bij de Grubers logeren. Oma vindt het leven in het gezin vreselijk saai. Ze stookt dan maar wat onrust, door een geheim aan elk gezinslid te vertellen. Haar vader zou ooit drie echte goudstaven in de achtertuin begraven hebben. Elk gezinslid…Lire la suite