Livre
Néerlandais

De maakbare baby : een onbegrensd verlangen?

Petra De Sutter (auteur), Eline Delrue (auteur)

De maakbare baby : een onbegrensd verlangen?

Informatie over vruchtbaarheidstechnieken.
Titre
De maakbare baby : een onbegrensd verlangen?
Auteur
Petra De Sutter 1963- Eline Delrue
Langue
Néerlandais
Éditeur
Gent: Academia Press, 2017
237 p.
ISBN
9789401443432 (paperback)

Commentaires

Behandeling van alle mogelijkheden die vruchtbaarheidstechnieken bieden en ook de mogelijkheden die er in toekomst kunnen zijn. Cruciaal zijn de vragen hoe ver men wil gaan in deze wetenschap en welke ethische grenzen er zijn. De auteurs zijn een gynaecologe (tevens parlementslid bij de Raad van Europa) en een journaliste. In negen hoofdstukken worden op een realistische wijze alle technieken die er bestaan om kunstmatig vruchtbaar te worden dan wel een kind te krijgen, uitgelegd. Elk hoofdstuk wordt vergezeld van het verhaal van ervaringsdeskundigen/paren. In aparte groene kaders wordt een relatie gelegd met een verhaal uit de geschiedenis. Rode draad is de vraag: 'waar liggen de grenzen?' Er zijn geen illustraties. Met voetnoten waarin onder meer wordt verwezen naar literatuur en websites. Het geheel is heel informatief en niet gericht op een mening. Voor paren die overwegen om op een andere dan de natuurlijke weg zwanger te worden is dit een zeer informatief en nuttig boek dat zeke…Lire la suite

À propos de Petra De Sutter

Petra De Sutter, née à Audenarde le 10 juin 1963, est une professeure de gynécologie et une femme politique belge néerlandophone.

Sénatrice Groen entre 2014 et 2019, elle est ensuite députée européenne à l'issue des élections de 2019.

En 2020, elle intègre le nouveau gouvernement De Croo comme vice-Première ministre et ministre chargée de la fonction publique et des entreprises publiques.

Biographie

Vie privée

Petra De Sutter naît en 1963 à Audenarde, en Flandre-Orientale. Elle est transgenre. Se sentant femme dès son plus jeune âge, elle débute sa transition dans les années 2000, vers l'âge de 40 ans. Elle fait son coming out public en 2014.

En lire plus sur Wikipedia