DVD
Néerlandais

Oorlogswinter

Martin Koolhoven (directeur), Jan Terlouw (antécédent bibliographique), Pino Donaggio (compositeur)
Plotseling is de 16-jarige Michiel betrokken bij het verzet en ervaart hij hoeveel angst, onzekerheid en moeilijkheden dit met zich meebrengt. Maakt hij nu fouten, of is er toch verraad in het spel? Maar van wie?
Titre
Oorlogswinter
Directeur
Martin Koolhoven
Antécédent bibliographique
Jan Terlouw
Compositeur
Pino Donaggio
Langue
Néerlandais
Éditeur
Video Film Express, 2009
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2008
Durée
103 min.
Note
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands voor doven en slechthorenden, Engels, Frans
EAN
8713053012518

Commentaires

Verfilming uit 2008 van het jeugdboek van Jan Terlouw door Martin Koolhoven ('N beetje verliefd; Het schnitzelparadijs; De grot), met Martijn Lakemeijer, Anneke Blok e.a. De zestienjarige Michiel komt in de laatste, koude, oorlogswinter zwaar in de problemen als hij betrokken raakt bij het verzet en ontdekt dat niemand te vertrouwen is. De recensenten zijn zeer positief over deze film. Peter de Bruijn (NRC 26-11-'08) geeft 3 (van 5) sterren: 'Over de hele linie wordt er heel goed geacteerd in Oorlogswinter, een in alle opzichten met groot professionalisme gemaakte film, die doet wat de film moet doen. Het meest geslaagd zijn de kleine scènes (...)'. Annemart van Rhee (Algemeen Dagblad 26-11-'08) geeft 4 (van 5) sterren en is vooral enthousiast over het geloofwaardige en naturelle acteerwerk van de jonge debutant Lakemeijer. Ook Jann Ruyters (Trouw 27-11-'08) vindt het 'een spannende, mooie, knappe film, het klassieke jeugdboek waardig.' Deze Special Edition bevat zeer veel extra's, ee…Lire la suite

À propos de Martin Koolhoven

Martin Koolhoven, nom de scène de Martinus Wouter Koolhoven, né le 25 avril 1969 à La Haye (Pays-Bas), est un réalisateur, scénariste et acteur néerlandais.

Biographie

Filmographie partielle

Comme réalisateur

Comme acteur

  • 2007 : Landje (TV)
  • 2009 : Flow (série télévisée) : directeur
  • 2012 : Neonletters (série télévisée)

Récompenses et distinctions

  • 2001 : Veau d'or du meilleur réalisateur pour De grot (2001)

Vie priv…En lire plus sur Wikipedia