Livre
Néerlandais

Pippa en de dochter van de dromenmaker

Liz Kessler (auteur), Carla Hazewindus (traducteur)

Pippa en de dochter van de dromenmaker

Public cible:
9-11 ans et plus
Tijdens een vakantie raakt Pippa bevriend met Robyn. Pippa merkt dat Robyn een geheim heeft dat haar ongelukkig maakt. Zelf heeft ze last van nare dromen. Als dan ook nog wensfee Madelief plotseling verdwijnt, wordt het allemaal wel erg ingewikkeld, én zelfs gevaarlijk.
Titre
Pippa en de dochter van de dromenmaker
Auteur
Liz Kessler
Traducteur
Carla Hazewindus
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Philippa Fischer and the dream maker's daughter
Édition
1
Éditeur
Vianen: The House of Books, 2011
224 p.
ISBN
9789044329605 (paperback)

Commentaires

Pippa en de dochter van de dromenmaker is het tweede deel in de reeks over ‘Pippa’. In het eerste deel, ‘Pippa en de wensfee’, leert de elfjarige Pippa de wensfee Madelief kennen en worden ze beste vriendinnen. Maar omdat Madelief als wensfee meerdere mensen moet helpen, nemen ze noodgedwongen afscheid.
In dit tweede deel ontmoeten Pippa en Madelief elkaar opnieuw. En Pippa leert op vakantie ook Robyn kennen, een meisje met wie het wonder boven wonder heel erg klikt. Pippa heeft het namelijk enorm moeilijk met leeftijdsgenoten die enkel over kleding en muziek praten. Maar zij leerde in het verleden van Madelief dat het heel erg belangrijk is om gewoon jezelf te zijn. En zo ontdekt ze dat Robyn en zij op dezelfde golflengte zitten. Maar Pippa ontdekt nog meer, bijvoorbeeld dat de vader van Robyn heel erg boos kan zijn en dat de moeder een jaar geleden is overleden. En op dat ogenblik doet Pippa een vreselijke ontdekking.
Pippa en de dochter van de dromenmaker i…Lire la suite
De 11-jarige Pippa gaat met haar ouders op vakantie naar een dorpje, waar ze Robyn en haar norse vader ontmoet. De meisjes raken bevriend. Pippa merkt dat Robyn problemen heeft en erg ongelukkig is. Zelf heeft ze last van nare dromen. Dan verschijnt Pippa's beste vriendin en wensfee Madelief, die gekomen is om een geheime opdracht te vervullen die schijnbaar te maken heeft met Robyn en haar vader. Opeens gaat er iets mis. Madelief verdwijnt en is in gevaar. Zal Pippa haar kunnen redden en daarmee ook de opdracht? Tweede, los te lezen deel over Pippa* en haar wensfee dat in de ik-vorm verteld wordt vanuit Pippa en af en toe vanuit Madelief. In heldere taal, met aandacht voor de natuur, maken de hoofdpersonen in een week tijd grote ontwikkelingen door op het gebied van (zelf)vertrouwen, vriendschap, verdriet en rouwverwerking. De fantasiewereld is op een geloofwaardige manier verweven met de aardse wereld. Sfeervol omslag. Gedrukt in een prettig leesbaar lettertype. Een mooi boek met ee…Lire la suite

Pippa en de dochter van de Dromenmaker

Pippa heeft tijdens een talentenwedstrijd voor het hele gezin een vakantieverblijf gewonnen. Maar wat wordt de bestemming? Normaal prikken ze geblinddoekt een dorpje op een stafkaart en dat wordt dan de reisbestemming. Pippa mag dit jaar prikken. Net op dat ogenblik komt een vlinder binnenfladderen; hij gaat op de kaart zitten op een plekje met een bos en een rivier. Dus in die buurt wordt een hotelletje of huisje gezocht. Pippa vertrekt op vakantie met haar ouders. Omdat het zo'n slecht weer is, stelt Pippa's moeder voor om in het dorp een cursus te volgen. Pippa ontmoet tijdens deze cursus Robyn. De ontmoeting is van korte duur. Het meisje wordt al snel opgehaald door haar norse vader. Maar het lukt om elkaar al vlug opnieuw te ontmoeten en Pippa hoopt dat ze echte vriendinnen worden. Robyns moeder is overleden en ze heeft hier samen met haar vader nog heel veel verdriet om. Maar Robyn heeft nog meer geheimen. Zou zij, net als Pippa ook in feeën geloven? Pippa heeft op vakantie l…Lire la suite