Easy reading
Néerlandais

Bij ons in het dorp

Jan Terlouw (auteur)
Belevenissen van drie vrienden in het dorpje Caddum op de Veluwe vlak na de Tweede Wereldoorlog. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden.
Titre
Bij ons in het dorp
Auteur
Jan Terlouw
Titre uniforme
Bij ons in Caddum
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, 2009
99 p.
Note
Vereenvoudigde ed.
ISBN
9789086960842

Commentaires

In het dorp Caddum op de Veluwe zijn Hein, Henk en Gijs samen op zoek naar avontuur. Bij toeval komen ze achter de illegale verblijfplaats van de ontvoerde Bram. Met een paar vertrouwelingen in het dorp weten ze de zaak goed op te lossen. Een verhaal in eenvoudige, gewone taal over een klein Nederlands dorp vlak na de Tweede Wereldoorlog, een bewerking van het origineel uit 1971. Een deel uit de serie 'Leeslicht', speciaal voor mensen die moeite hebben met volwassen boekentaal en die zich niet willen beperken tot kinderboeken. De sfeer in het verhaal is uiteraard anders dan die van het leven nu. Het lettertype is groot, geen moeilijke woorden en korte zinnen; veel wit per pagina. Enkele woorden die stereotiep zijn voor het boerenleven uit die tijd worden achterin het boek verklaard. Een prettig leesbaar geheel. Vanaf ca. 12 jaar.

À propos de Jan Terlouw

CC BY-SA 3.0 nl - Image by Dijk, Hans van / Anefo

Jan Cornelis Terlouw, né le 15 novembre 1931 à Kamperveen, est un universitaire, écrivain et homme politique néerlandais membre des Démocrates 66 (D66).

Biographie

Débuts rapides

Il rejoint les Démocrates 1966 (D'66) en janvier 1967. Il est élu au conseil municipal d'Utrecht en septembre 1970, puis député à la Seconde Chambre des États généraux le 28 avril 1971. Il devient chef politique et président du groupe parlementaire des D'66 deux ans plus tard, le En lire plus sur Wikipedia

Suggestions