Een jonge vrouw wordt verzorgster van een oud echtpaar in Louisiana, waar ze betrokken raakt bij duistere zaken
Extra subject
Thrillers (film), Thrillers
Langue
Anglais
Éditeur
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Universal, 2005
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2005
Durée
ca. 99 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Hongaars Ondertiteling Nederlands, Engels voor slechthorenden, Deens, Fins, Hebreeuws, Hongaars, Ijslands, Noors, Zweeds
EAN
5050582368734

Commentaires

Een thriller uit 2005 van Iain Softley (K-PAX, The wings of the dove) met een sterke cast: Kate Hudson (Raising Helen), Gena Rowlands, John Hurt en Peter Sarsgaard. Caroline, een verpleegster van midden twintig, wil weg uit het zakelijke, onpersoonlijke ziekenhuis waar ze werkt en wordt verzorgster van een oud echtpaar in een oud landhuis in het moerassige gebied van Louisiana. Ze krijgt een loper ('skeleton key') voor alle deuren in het huis, behalve één deur op zolder. De nieuwsgierige Caroline gaat op onderzoek en ontrafelt langzamerhand de geheimen van het huis, die te maken hebben met de slavernij en met hoodoo, een uit Afrika afkomstige vorm van zwarte magie. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 18-8-'05): 'Bovendien leunt deze thriller van regisseur Softley heel zwaar op de verrassende ontknoping. Na afloop is de kijker geneigd om hem veel van het niet altijd even geslaagde voorafgaande te vergeven. (...)' David Sneek (Volkskrant 18-8-'05): '(...) is het opeens niet zo heel moeilijk meer …Lire la suite

À propos de Iain Softley

Iain Softley est un réalisateur britannique né le 30 novembre 1958. Il a effectué son cursus scolaire au Queens' College, de Cambridge.

Il a également réalisé le clip de Toni Braxton, How Could An Angel Break My Heart.

Filmographie

  • 1994 : Backbeat
  • 1995 : Hackers
  • 1997 : Les Ailes de la colombe (The Wings of the Dove)
  • 2001 : K-PAX - L'homme qui vient de loin
  • 2005 : La Porte des secrets (The Skeleton Key)
  • 2008 : Cœur d'encre (Inkheart)
  • 2013 : Trap for Cinderella (également scénariste)
  • 2015 : Curve

Liens externes