Livre
Néerlandais
Een Amerikaanse docent met een midlifecrisis geeft al vele jaren zonder veel succes workshops creatief schrijven. Dan is daar opeens een punkstudente: opvallend, origineel, aantrekkelijk en met echt schrijftalent.
Titre
Blauwe engel
Auteur
Francine Prose
Traducteur
Inge Kok
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Blue angel
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Atlas, 2010
348 p.
ISBN
9789045014067 (paperback)

Commentaires

Universiteitsdocent Ted Swenson geeft al vele jaren workshops creatief schrijven aan een universiteit in Vermont waar bijzonder weinig schrijftalent te ontdekken valt. Hij is bijna vijftig en zit midden in zijn midlifecrisis: 21 jaar samen met zijn vrouw die hij adoreert, maar wel erg goed kent, zijn dochter de deur uit, zijn werk niet meer inspirerend, zijn nieuwe roman niet vlottend. Hij sombert, tobt en drinkt. En dan is daar opeens punkstudente Angela, met oranje/groene haren, piercings en kettingen, opvallend, origineel, aantrekkelijk en met echt schrijftalent. Er bloeit iets op tussen Ted en Angela, een bijzonder slecht idee in een tijd dat de universiteit een steeds puriteinser, strenger beleid voert ten opzichte van seks in het algemeen en die tussen staf en studenten in het bijzonder. Maar wie is hier de jager en wie de prooi? Geestige, vlot geschreven roman met satirische trekjes over een midlifecrisis, een docent-studentrelatie, schrijven, seksuele moraal en campuspolitiek…Lire la suite

À propos de Francine Prose

CC BY-SA 2.0 - Image by editrrix

Francine Prose, née le 1er avril 1947 à Brooklyn, est une femme de lettres américaine.

Biographie

Francine Prose grandit comme un enfant Juif à Brooklyn. Sa grand-mère paternelle racourcit le nom de famille en celui de Prose.

Elle préside le PEN club de 2007 à 2009.[réf. nécessaire]Anthony Appiah lui succède.[Information douteuse]

Œuvres