Livre
Néerlandais

Het zwarte boek van de uren

Een ex-inspecteur van de Spaanse politie krijgt een raadselachtig telefoontje: een stem draagt hem op om binnen een week het Zwarte boek van de uren te vinden, en dan zal zijn moeder niet sterven. Zijn moeder ligt echter al jaren begraven op het plaatselijke kerkhof...
Titre
Het zwarte boek van de uren
Auteur
Eva García Sáenz de Urturi
Traducteur
Pieter Lamberts
Langue
Néerlandais
Langue originale
Espagnol
Titre original
El libro negro de las horas
Éditeur
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2022
318 p.
ISBN
9789400515277 (paperback)

Commentaires

Een mysterieuze thriller over boekvervalsing en een zonderlinge familiegeschiedenis. Voormalig inspecteur Unai López de Ayala – alias Kraken – krijgt een anoniem telefoontje dat alles wat hij weet over zijn familie zal veranderen. Hij heeft een week de tijd om het legendarische Zwarte boek van de uren te vinden, een bibliografisch juweel, en dan zal zijn moeder niet sterven. Maar… zijn moeder ligt al tientallen jaren op het kerkhof. Hoe is dit mogelijk? Er volgt een race tegen de klok tussen de steden Vitoria en Madrid om het belangrijkste criminele profiel van zijn leven te maken, een profiel dat het verleden voor altijd kan veranderen. ‘Het zwarte boek van de uren’ is in een meeslepende stijl geschreven, met een scherp gevoel voor suspense en mysterie. Voor een brede tot literaire lezersgroep. Eva García Sáenz de Urturi (Vitoria, 1972) is een Spaanse romanschrijfster en is werkzaam aan de universiteit van Alicante. Ze won eerder de prestigieuze Premio Planeta voor haar boek ‘Aquitan…Lire la suite

À propos de Eva García Sáenz de Urturi

CC BY-SA 4.0 - Image by Aureallc

Eva García Sáenz de Urturi (Vitoria-Gasteiz, Pays basque, 20 août 1972) est une romancière espagnole.

Biographie

En 1988, elle s'installe avec sa famille à Alicante, Communauté valencienne, où elle étudie plus tard l'optométrie à l'université d'Alicante.

En 2012, elle publie son premier roman via Amazon.com La saga de los longevos.

Bibliographie

  • (2012) La saga de los longevos
  • (2012) La vieja familia
  • (2014) Los hijos de Adán
  • (2014) Pasaje a Tahití
  • (2016) El silencio de la ciudad blanca
    • (2022) Le Silence de la ville blanche, Pocket
  • (2017) Los ritos del agua