Livre
Néerlandais

Johann Sebastian Bach

Charlotte Voake (dessinateur), Warre Borgmans (autre), Paule Du Bouchet (auteur)
Beknopte informatie over de componist Johann Sebastian Bach (1685-1750) en een aantal van zijn muziekwerken. Op de audio-cd wordt het verhaal uit het boek verteld, vergezeld van delen uit zijn composities. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titre
Johann Sebastian Bach / geill. door Charlotte Voake ; teksten van Paule du Bouchet ; ingesproken door Warre Borgmans
Dessinateur
Charlotte Voake
Autre
Warre Borgmans
Auteur
Paule Du Bouchet
Langue
Néerlandais
Titre original
Jean-Sébastien Bach
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2000
27 p. : ill. + cd.
ISBN
90-209-3955-6

Commentaires

Dit boekje biedt een kennismaking met Johann Sebastian Bach, zijn leven en zijn werk. In een eerste deel, van een 15-tal pagina's, wordt kort een en ander verteld over zijn afkomst, zijn familie, zijn jeugd, zijn belangstelling voor muziek, zijn composities en carrière als musicus, zijn gezin. Soms speelt de bondigheid de lezer wel parten: zo wordt nogal dramatisch verteld dat Bachs oudere broer een geheim schrift met muziek van de grootste meesters van zijn tijd diep in een kast verstopt heeft en dat hij razend kwaad is als de jonge Bach die muziek overschrijft, maar nergens is er een verklaring voor dat vreemde gedrag. Die tekst wordt op de bijbehorende cd "uitgesproken" door Warre Borgmans, die dat rustig, duidelijk en expressief doet. Bij de tekst zijn er verder grafische en muzikale illustraties. De leuke tekeningen van Charlotte Voake sluiten direct aan bij de tekst en tonen scènes uit het leven van de componist of tekenen de wereld waarin hij leefde en werkte. Daarnaast zijn …Lire la suite
Informatieve uitgave over leven en werk van Johann Sebastian Bach. De tekst is kort en bondig. In kaders staan aanvullende teksten bij de vele illustraties, zowel tekeningen als reproducties etc. De tekst van het boek wordt voorgelezen op de bij het boek horende cd, afgewisseld met muzikale fragmenten die een prima indruk geven van de muziek van Bach. De cd is van uitstekende kwaliteit en de fragmenten worden vertolkt door gerenommeerde orkesten en solisten. Zeer bruikbare uitgave voor gebruik thuis of op school. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.