Livre
Néerlandais

De tovermantel : zo een mama wil iedereen...

Annick Beyers (auteur), Lucy Elliott (dessinateur), Warre Borgmans (narrateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
De zusjes Lise, Hannah en Dotje willen alledrie dat mama hen helpt. Maar die heeft maar twee armen. Daarom trekt mama haar speciale mantel aan. Met cd. AVI-M4. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.
Sujet
Wensen, Ouders
Niveau de lecture
AVI 5, AVI M4
Titre
De tovermantel : zo een mama wil iedereen...
Auteur
Annick Beyers
Dessinateur
Lucy Elliott
Narrateur
Warre Borgmans
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Sint-Niklaas: Abimo, 2011
[28] p. : ill. + cd
ISBN
9789059327061 (hardback)

Commentaires

De drie zusjes Hanne, Lise en Dotje willen steeds iets anders doen: de ene wil schommelen, de andere verven en de derde wil torens bouwen. Mama komt handen tekort, want ze wil iedereen wel helpen, maar ze moet ook nog koken. Maar mama heeft iets heel bijzonders, ze heeft een tovermantel! Als ze die aantrekt krijgt ze plots zes armen. Lukt het haar dan om iedereen te helpen?
De doelgroep van De tovermantel is niet helemaal duidelijk: omdat mama het hoofdpersonage is, moet de lezer zich in haar verplaatsen. Misschien is het dus herkenbaarder voor ouders dan voor kinderen.
Het verhaal wordt opgebouwd in eenvoudige, maar actieve zinnen. Dat het voor beginnende lezers werd geschreven valt niet op. Maar zonder een overtuigend hoofdpersonage is het moeilijk om een kind echt in het verhaal te trekken, en mama is niet echt goed uitgewerkt: het is gewoon een altijd vriendelijke moeder die steeds in de weer is voor haar kinderen. Dat maakt het moeilijk voor een kind om in haar …Lire la suite
Drie zusjes hebben in hun spel alle drie steeds mama nodig, en daarnaast is mama ook nog eens bezig om eten te koken. Maar mama heeft een speciale mantel met toverkracht. Als ze die mantel aan doet heeft ze opeens zes armen en kan ze vele dingen tegelijk. Alleen knuffelen wordt wel erg moeilijk. De tekst in dit prentenboek is gedrukt in dunne schreefloze letters, in veelal één- en tweelettergrepige woorden. De korte zinnen beginnen telkens op een nieuwe regel. Alleen kreten worden op speelse wijze dikgedrukt tussengevoegd. Het is goed zelf te lezen voor kinderen met een beetje leeservaring (AVI-M4). De tekst is gedrukt op een lichtgekleurde achtergrond van vezelig papier, tussen de illustraties. De met vaart neergezette, humoristische kleurrijke tekeningen in een gemengde techniek van o.a. collage, verf en pastelkrijt, bestrijken steeds een dubbele pagina en lopen door tot de rand van de bladzijde. In de voorkant van het omslag is een cirkel gestanst, waarin een plastic doosje met een…Lire la suite