Livre
Néerlandais

De hond wil meer

Aesopus (antécédent bibliographique)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Een hond wil een heel groot bot. Hij kijkt in de vijver. Daar ziet hij een hond met een groter bot. Hij wil het pakken. AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Sujet
Hebzucht
Niveau de lecture
AVI 2, AVI E3, AVI M3
Titre
De hond wil meer
Antécédent bibliographique
Aesopus
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The greedy dog
Éditeur
Mechelen: Bakermat, 2013
32 p.
ISBN
9789054618966 (hardback)

Commentaires

Dit is een bewerking van de klassieke Griekse fabel van Aesopus, waarin de moraal van het verhaal centraal staat: wie te inhalig is, eindigt met niets. Een hond wil een heel groot bot, kijkt in het spiegelend oppervlak van de vijver, ziet daar een andere hond die een nog groter bot heeft en wil dat pakken: het bot verdwijnt in het water. Geïllustreerd met mooie, zachtgekleurde paginavullende illustraties, is dit een goed verzorgd leesboekje op AVI-M3. Met leeslint en vier kleine kijk-raadplaatjes met spelletjes achterin, inclusief de oplossingen. Een leuk boekje dat kinderen als snel zelfstandig kunnen lezen, al bevat het enkele tweelettergrepige woorden. Leuk ook dat de moraal van dit verhaal wordt toegelicht, al is dit stukje tekst voor de doelgroep wat te moeilijk. Vanaf ca. 6 jaar.

À propos de Aesopus

Ésope (en grec ancien Αἴσωπος / Aísôpos, VIIe – VIe siècle av. J.-C.) est un écrivain grec d'origine phrygienne, à qui l’on a attribué la paternité de la fable.

Biographie

Conjectures et faits historiques

Il n'existe rien de certain sur la vie d'Ésope. Le témoignage le plus ancien est celui d'Hérodote, selon lequel Ésope avait été esclave de Ladmon, avec Rhodopis. Cette information est reprise plus tard par Héraclide du Pont, qui le présente comme originaire de Thrace, près de la mer Noire, une thèse que semble confirmer un certain Euge…En lire plus sur Wikipedia