Extra diensten

De bib doet meer dan alleen maar dingen uitlenen. Het is een ontmoetingsplaats waar je gebruik kan maken van heel wat faciliteiten en diensten.

 

Bib aan huis

Bib aan huis

Ben je moeilijk te been en geraak je zelf niet in de bibliotheek? Geen probleem, want de bib van Maaseik brengt boeken bij je thuis! 

Luisterboeken

anders lezen22

Wanneer lezen moeilijk is, kan een Luisterboek een oplossing bieden! Onze bib biedt luisterboeken aan op cd of digitaal via de Anders Lezen-app, zodat je meteen kan beginnen lezen/luisteren op je smartphone of tablet. 

Digihulp

Digihulp

Zit je met vragen over je computer, tablet, smartphone? Heb je vragen over onze website of "Mijn bibliotheek" ? Ons digitaal bibteam helpt je graag verder!

(Draadloos) internet

Internet in de bib

In de bib kan je gebruik maken van onze internetcomputers. Hierop kan je 1 uur per dag internetten als je in het bezit bent van een geldig lidmaatschap.

Er is ook een draadloos netwerk beschikbaar. Hiervan kun je met je eigen toestel gratis gebruik maken.

Studeren in de bib

Studeren in de bib

Heb je een rustige plek nodig om te studeren? In onze leeszaal kan je in alle rust studeren. We voorzien de nodige faciliteiten zodat je zonder zorgen aan de slag kunt.

Klik hier voor alle info. 

Taalgarage

Taalgarage Limburg is een samenwerking tussen Huis van het Nederlands - Limburg, het Educatief Leercentrum Limburg en verschillende Limburgse bibliotheken.

Het heeft tot doel om anderstaligen die Nederlands via zelfstudie willen leren aan materiaal te helpen dat past bij hun niveau en leervraag.

Online betalen

online betalen

Betaal je openstaande kosten online! Betaal je openstaande kosten online!

Via de nieuwe dienst 'online betalen' reken je met één druk op de knop alle openstaande schulden af. Dit kan met Bancontact of kredietkaart. 

Krantenarchief

Digitale kranten en tijdschriften

Via het krantenarchief van de bibliotheek heb je toegang tot het digitale archief van tal van Vlaamse en Franstalige kranten- en tijdschriften.