Extra diensten

De bib doet meer dan alleen maar dingen uitlenen. Het is een ontmoetingsplaats waar je gebruik kan maken van heel wat faciliteiten en diensten.

Omwille van de coronapandemie is het momenteel niet mogelijk gebruik te maken van toestellen in de bib uitgezonderd de zelfscanbalies en de betaalautomaat.

Bib aan huis

Bib aan huis

Moeilijk te been? Geen probleem!

De bibliotheek van Maaseik en bpost slaan de handen in elkaar om boeken en andere bibliotheekmaterialen bij je thuis te bezorgen.

Digihulp

Digihulp

Zit je met vragen over je computer, tablet, smartphone? Heb je vragen over onze website of "Mijn bibliotheek" ? Ons digitaal bibteam helpt je graag verder!

(Draadloos) internet

Internet in de bib

In de bib kan je gebruik maken van onze internetcomputers. Hierop kan je 1 uur per dag internetten als je in het bezit bent van een geldig lidmaatschap.

Er is ook een draadloos netwerk beschikbaar. Hiervan kun je met je eigen toestel gratis gebruik maken.

Muziek streamen

Op onze muziekafdeling kan je kennismaken met online muziek streaming. Je kan er luisteren naar een gigantische collectie muziek. Ook kan je er onze eigen speellijst terugvinden met onze nieuwste aanwinsten en een aantal speellijsten op thema.

Studeren in de bib

Studeren in de bib

Heb je een rustige plek nodig om te studeren? In onze leeszaal kan je in alle rust studeren. We voorzien de nodige faciliteiten zodat je zonder zorgen aan de slag kunt.

Taalgarage

Taalgarage Limburg is een samenwerking tussen Huis van het Nederlands - Limburg, het Educatief Leercentrum Limburg en verschillende Limburgse bibliotheken.

Het heeft tot doel om anderstaligen die Nederlands via zelfstudie willen leren aan materiaal te helpen dat past bij hun niveau en leervraag.

Online betalen

online betalen

Betaal je openstaande kosten online! Betaal je openstaande kosten online!

Via de nieuwe dienst 'online betalen' reken je met één druk op de knop alle openstaande schulden af. Dit kan met Bancontact of kredietkaart. 

GoPress

Digitale kranten en tijdschriften

Met je Mijn Bibliotheek-profiel heb je toegang tot het Gopress krantenarchief, met artikels uit een breed aanbod van Belgische kranten en tijdschriften ouder dan 2 dagen.