Auteurslezing Kris van Steenberge

Kris Van Steenberge (1963) is (toneel)schrijver, regisseur en docent. In september 2013 debuteerde hij met de sympathieke, onderhoudende roman Woesten, waarmee hij de Bronzen Uil en de Debuutprijs 2014 won. De pers was meteen laaiend enthousiast. Vertalingen in het Duits, Spaans en Afrikaans volgden en de filmrechten werden verkocht aan productiehuis Cri de Coeur. In maart staat "Woesten"  op het programma van onze leesclub.

Woesten is een West-Vlaams dorp, vlakbij Ieper in België. Het is aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog. Een dochter van een smid leert een jonge dokter (uit gegoede familie) kennen en trouwt met hem. Zij raakt zwanger en baart acht maanden later een tweeling: een knappe zoon, Valentijn, en een mismaakt kind dat de vader weigert een naam te geven. Nameloos, zo wordt hij aangeduid. De jongen gaat gesluierd door het leven. Een gezinsdrama voltrekt zich en de gruwelen van de Eerste Wereldoorlog breken los. Via allerlei omwegen komen de broers ten slotte weer bij elkaar. Een onwaarschijnlijke erfenis valt hun ten deel en een catharsis volgt. © NBD Biblion (in de catalogus)

Kris Van Steenberge is op woensdag 27 maart om 20.00 uur te gast in de bibliotheek. Hij schetst zijn pad naar het schrijverschap, vertelt over zijn drijfveren om de roman 'Woesten' te maken en leest fragmenten voor. Hij zal zeker ook iets vertellen over zijn tweede roman Blindelings (2016). 

De toegang is gratis, meld je aan via bibliotheek@maaseik.be, 089 564 074 of aan de balie.

Een organisatie van de bibliotheek i.s.m. vtbKultuur Maaseik

Voor deze auteurslezing ontvangt de bibliotheek een subsidie van het Vlaams Fonds voor de Letteren.

Kris van Steenberge

 

Vlaams fonds voor de letteren