E-boeken

Leen vanaf nu gratis e-boeken bij de bib via het platform cloudLibrary. Je kan telkens 2 e-boeken tegelijk lenen en die 6 weken lang lezen op je eigen toestel. Loopt de uitleentermijn af, dan verdwijnen de e-boeken vanzelf van je toestel. Je kan tot 2 e-boeken reserveren die je graag nog wil lezen. De e-boeken zijn beschikbaar op tablet, smartphone, computer en kunnen overgezet worden naar de meeste courante e-readers. 

Zo werkt het:

1) Download de app via de Apple App Store of Google Play op je smartphone of tablet. Kies in het keuzemenu voor België – E-boeken Vlaanderen en Brussel – de Bib.

OF

Ga rechtstreeks naar het aanbod e-boeken van de Vlaamse en Brusselse bibliotheken via deze link

2) Meld je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel (registreren), maak je keuze uit het aanbod en begin meteen te lezen.

3) Wil je e-boeken op je e-reader plaatsen? Maak dan gebruik van onze handleidingen om boeken te downloaden via Adobe Digital Editions op Windows of Mac.

Opgelet! Je kan de e-boeken lezen op bijna alle e-readers. Enkel de Kindle e-readers van Amazon zijn niet compatibel. Een beperkt aantal verouderde e-readers zijn ook niet bruikbaar.

Veel leesplezier!

e-boeken promo banner

 

Heb je vragen over deze dienst?

Duik in de handleidingen:

Vragen of problemen? Neem dan contact op met de bib, we helpen je graag verder.

Infomomenten op donderdag 12 november 2020 --- GEANNULEERD ---

Bib Maaseik

om 14.00 uur en om 19.00 uur

Heb je extra info nodig of lukt het je niet om de boeken op je eigen e-reader te plaatsen? Kom langs tijdens één van onze infomomenten.  Je mag daarbij je eigen laptop en e-reader meebrengen.

Vooraf aanmelden is verplicht via bibliotheek@maaseik.be, 089 564 074 of aan de balie. Het aantal plaatsen per infomoment is beperkt tot vijf personen. Op die manier kunnen we je beter helpen bij specifieke problemen. Als er vraag naar is, volgen er extra infomomenten op latere data.