Digitale diensten van de bib

Ook in tijden van Coronamaatregelen kan je terecht bij de bib. Met je Mijn Bibliotheek-profiel lees je digitale prentenboeken van Fundels met je kroost of blader je digitaal door de krant.

Je krijgt hieronder ook speciaal door de bib geselecteerde tips om online te lezen, luisteren en kijken via verschillende digitale kanalen.

Fundels - Digitale prentenboeken

FundelsTegenCorona.jpg

De digitale, interactieve kinderboeken van Fundels vormen een mooie aanvulling op de fysieke boekencollectie in de bibliotheken. Voor kleuters (van 3 tot 7 jaar) bestaat er een aanbod Fundels prentenboeken. Voor beginnende lezertjes (6 tot 10 jaar) hebben we AVI-genormeerde en andere leesboekjes, om te oefenen op algemene leesvaardigheden, technisch lezen en begrijpend lezen.

Als bibliotheekgebruiker mag je 7 gratis boeken huren gedurende 4 weken voor thuisgebruik via een eigen apparaat, waar en wanneer je maar wil. De geleende titels kunnen ook offline geraadpleegd worden, waardoor ze ook op vakantie of op weekendjes gelezen kunnen worden.

Vooraleer je ze kan gebruiken dien je een profiel aan te maken via "Mijn bibliotheek". Vervolgens kan je hiermee  inloggen op de Fundels app.

Gopress - Digitale kranten en tijdschriften

Gopress-collage.png

Met je Mijn Bibliotheek-profiel heb je toegang tot het Gopress krantenarchief, met artikels uit een breed aanbod van Belgische kranten en tijdschriften ouder dan 2 dagen.

Doorzoek het krantenarchief

Digitale tips van de bib

Leuke dingen die je van thuis uit kan doen lijsten we hier voor je op!

Lees-, kijk- en luistertips van de bib

Onderstaand cultuuraanbod kan je digitaal en meestal gratis gebruiken.