Digitale diensten van de bib

Ook in tijden van coronamaatregelen kan je terecht bij de bib. Met je Mijn Bibliotheek-profiel lees je digitale prentenboeken van Fundels met je kroost of blader je digitaal door de krant.

Je krijgt hieronder ook speciaal door de bib geselecteerde tips om online te lezen, luisteren en kijken via verschillende digitale kanalen.

Fundels - Digitale prentenboeken

DE DIGITALE KINDERBOEKJES VAN FUNDELS, VOOR EEN ONTSPANNEN EN LEERZAME ZOMER

Ook tijdens de grote vakantie kan je kind ontspannen en spelenderwijs leren met de digitale prentenboekjes van Fundels. Ideaal om even tot rust te komen na een zomerkampje, om je kind educatief bezig te houden op weg naar de vakantiebestemming of om te lezen onder de parasol in de tuin samen met papa of mama. Fundels kinderboeken zijn ontspannend, maar ook nuttig. Zo maakt je kind in september een goede start voor het nieuwe schooljaar.

Wat zijn Fundels?

Je kind vindt er prentenboeken om te lezen, maar ook spelletjes voor de verwerking van de inhoud van de boekjes. De boekjes hebben educatieve waarde en worden veel gebruikt in het kleuter- en lager onderwijs. Fundels lezen op de tablet is de ideale activiteit tijdens schermpjestijd, alleen of met een (groot)ouder erbij. Laat je kind even tot rust komen na het buiten spelen of wandelen, of onderweg in de auto, trein of bakfiets. Fundels lezen kan altijd en overal!

Hoe lees je Fundels?

De Fundels digitale kinderboeken kan je eenvoudig downloaden door aan te melden op de app (LINK https://bibliotheek.be/digitale-kinderboeken) met je Mijn Bibliotheekprofiel. Heb je nog geen Mijn Bibliotheek-profiel? Maak er snel een aan. Veel leesplezier!

Gopress - Digitale kranten en tijdschriften

Gopress-collage.png

Met je Mijn Bibliotheek-profiel heb je toegang tot het Gopress krantenarchief, met artikels uit een breed aanbod van Belgische kranten en tijdschriften ouder dan 2 dagen.

Doorzoek het krantenarchief

Digitale tips van de bib

Leuke dingen die je van thuis uit kan doen lijsten we hier voor je op!

Lees-, kijk- en luistertips van de bib

Onderstaand cultuuraanbod kan je digitaal en meestal gratis gebruiken.