Boek
Nederlands

Waarom de wereld niet eerlijk is

Yuval Noah Harari (auteur), Ricard Zaplana Ruiz (illustrator), Inge Pieters (vertaler)
+1
Waarom de wereld niet eerlijk is
×
Waarom de wereld niet eerlijk is Waarom de wereld niet eerlijk is
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Geschiedenis van het ontstaan van de landbouw zo’n vijftienduizend jaar geleden, en hoe het de wereld veranderde. Mensen gingen brood eten en melk drinken, en er ontstond ongelijkheid. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Waarom de wereld niet eerlijk is
Auteur
Yuval Noah Harari
Illustrator
Ricard Zaplana Ruiz
Vertaler
Inge Pieters
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Why the world isn't fair
Uitgever
Amsterdam: Leopold & Ploegsma, 2023
162 p. : ill.
ISBN
9789493295131 (hardback)

Besprekingen

Het vervolg op ‘Hoe wij het machtigste dier op aarde werden’*, over de geschiedenis van de mens. Waar komt de ongelijkheid tussen mensen vandaan? Tot tienduizend jaar geleden waren alle mensen min of meer gelijk: de een kon goed jagen en de ander was goed in werktuigen maken, maar ze waren meestal gelijk. Dat veranderde toen sommige mensen boeren werden en de landbouw werd uitgevonden. Dit leidde tot de dominantie over planten, dieren en andere mensen. Harari verklaart hoe deze veranderingen hebben geleid tot de huidige consumptie van brood en melk, de domesticatie van wolven tot honden, en de ontwikkeling van schrijven en rekenen. Ondanks de voortdurende ongelijkheid suggereert het boek dat er mogelijkheden zijn om deze aan te pakken. Informatief en verhalend geschreven. Met levendige kleurenillustraties van mens en dier. Vanaf ca. 10 jaar. Yuval Noah Harari (Kirjat Ata, 1976) is een Israëlisch schrijver, historicus en futuroloog. Hij verwierf wereldfaam door zijn boeken ‘Sapiens',…Lees verder

Over Yuval Noah Harari

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Daniel Naber

Yuval Noah Harari (Hebreeuws: יובל נח הררי) (uitgesproken als Joeval Noach Harari) (Kirjat Ata, 24 februari 1976) is een Israëlisch historicus en futuroloog. Tot 2014 was hij een onbekende wetenschapper, gespecialiseerd in de geschiedenis van de middeleeuwen. Hij kreeg wereldfaam door drie boeken: Sapiens, Homo deus en 21 lessen voor de 21e eeuw.

Biografie

Harari werd geboren in Kirjat Ata en groeide op in een niet-gelovig Joods gezin. Hij studeerde van 1993 tot 1998 geschiedenis aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem en specialiseerde zich in de militaire geschiedenis van de middeleeuwen. Harari behaalde in 2002 zijn PhD aan het Jesus College van de Universiteit van Oxford. Sinds 2005 is hij hoogleraar aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem. In 2020 ontving hij een eredoctoraat van de Vrije Universiteit Brussel.

Zijn drie boeken: …Lees verder op Wikipedia