Toon meer
Titel
Mutations
Uitvoerder
Vijay Iyer  (piano;elektronische instrumenten) Miranda Cuckson  (viool) Michi Wiancko  (viool) Kyle Armbrust  (altviool) Kivie Cahn-Lipman  (cello)
Uitgever
ECM, 2014
1 cd
Speelduur
01:00:13
EAN
0602537647989
CDR
JE36851

Over Vijay Iyer

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Brianmcmillen

Vijay Iyer (Rochester, 26 oktober 1971) is een Amerikaanse jazzpianist en componist. Zijn spel en composities verbinden avant-garde, pop en tradition, maar vertonen ook invloeden van Indiase muziek.

Biografie

Vijay Iyer is de zoon van Indische immigranten, die op 3-jarige leeftijd een klassieke viool-opleiding kreeg, maar spoedig wisselde naar de piano. Nadat hij vervolgens een studie natuurwetenschappen had afgesloten, studeerde hij muziek aan de University of California Berkeley. In 1998 promoveerde hij met proefschrift Microstructures of Feel, Macrostructures of Sound: Embodied Cognition in West African and African-American Musics bij David Wessel. Tijdens de studietijd werkte hij met muzikanten als Steve Coleman, George Lewis, David Wessel, Miya Masaoka, Liberty Ellman, Imani Uzuri, Elliot Humberto Kavee en Aaron Stewart. Hij heeft een bijzondere artistieke relatie met de saxofonist Rudresh Mahanthappa, die hij in 199…Lees verder op Wikipedia