Dvd

Live at le Chapiteau

Toots Thielemans (uitvoerder), Karel Boehlee (uitvoerder), Hein Van de Geyn (uitvoerder)
Toon meer
Extra onderwerp
jazz, cool jazz/west coast
Titel
Live at le Chapiteau
Uitvoerder
Toots Thielemans 1922-2016 (mondharmonica) Karel Boehlee  (piano;synthesizer) Hein Van de Geyn  (contrabas) Hans Van Oosterhout  (drums) Kenny Werner  (piano) Trijntje Oosterhuis  (zang)
Uitgever
Challenge Jazz, 2012
1 dvd-video + blaadje
Aantekening
Uitgegeven n.a.v. Toots 90 tour, live at le Chapiteau, opéra de Liège, May 17, 2012
EAN
0608917018028
CDR
JED0807

Over Toots Thielemans

CC BY 2.5 - Foto van/door Ron van der Kolk

Jean Baptiste Frédéric Isidor (Toots) baron Thielemans (Brussel, 29 april 1922 – Eigenbrakel, 22 augustus 2016) was een Belgisch jazzmuzikant en componist, die behalve als gitarist en mondharmonicaspeler ook bekendheid verwierf als virtuoos fluiter. Zijn bijnaam Toots is afgeleid van de muzikanten Toots Mondello en Toots Caramata.

Levensloop

Thielemans werd geboren in de Brusselse volkswijk Marollen. Hij speelde al vanaf zijn derde jaar accordeon. Op zijn zeventiende ontdekte hij de mondharmonica en hij speelde daarnaast gitaar. Thielemans raakte tijdens de Duitse bezetting in de ban van de jazz.

In 1951 maakte hij als gitarist deel uit van de begeleidingsband van de Belgische zanger Bobbejaan Schoepen. In 1952 emigreerde hij naar de Verenigde Staten, waar hij in de band van Charlie Parker en het kwintet van George Shearing speelde. Hij werkte vervolgens samen met onder anderen Benny Goodman, Peggy Lee, El…Lees verder op Wikipedia

Suggesties