Boek
Nederlands

Ik kom je opeten!

Tony Ross (auteur)

Ik kom je opeten!

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Een monster uit het heelal is op zoek naar Bennie om hem op te eten; het blijkt maar zo groot als een lucifer te zijn. Griezelprentenboek met grote originele illustraties in heldere kleuren voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Griezels, Bang zijn
Titel
Ik kom je opeten!
Auteur
Tony Ross
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
I'm coming to get you
Uitgever
Amsterdam: Memphis Belle, © 2017
[28] p. : ill.
ISBN
9789463130912 (hardback)

Besprekingen

Een eng monster uit het heelal gaat met zijn ruimteschip op zoek naar Bennie, om hem op te eten. Onderweg verslindt hij o.a. een planeet en enkele sterretjes. Verrassend is het einde: als hij uiteindelijk tevoorschijn komt en Bennie wil bespringen, blijkt hij nog kleiner dan een lucifer te zijn. Een goed verzorgd, heerlijk prentenboek met een geestig griezelverhaal. Biedt een goed uitgangspunt om met kinderen over bang zijn en griezelen te praten. Weinig tekst, in klare taal geschreven en in een dikke letter onder de platen afgedrukt. De tekeningen in pen en waterverf zijn kleurig, origineel en met gevoel voor humor getekend. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Tony Ross

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Edwardx

Anthony 'Tony' Lee Ross (Londen, 10 augustus 1938) is een Brits illustrator en schrijver van kinderboeken. Hij illustreerde onder meer werk van David Walliams. Hij illustreerde ook een heruitgave van De tovervinger van Roald Dahl.

Een deel van zijn werk werd vertaald naar het Nederlands door Paul Biegel wat in 1984 Ik kom je opeten! opleverde voor I'm coming to get you, in 1985 De verschrikkelijke vrijdag voor Terrible Tuesday en in 1986 Susan en de kwelgeest voor Jenna and the Troublemaker.

Erkenning

Ross was in Nederland driemaal de laureaat van een Zilveren Penseel, in 1981 voor Joris en de bonenstaak, in 1987 voor Susan en de kwelgeest van Hiawyn Oram en in 1995 voor Zij is altijd de eerste! van Hiawyn Oram. In 1985 won hij in Nederland de Zilveren Griffel voor Towser en Sadie's verjaardag, een prijs die hij twee jaar later in 1987 nog eens be…Lees verder op Wikipedia