Boek
Nederlands

Mega Mindy en de Zuurmaker

Studio 100 (concept), Vera Gheysels (medewerker), Sven Duym (medewerker)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Een dief heeft alle zuurtjes uit de snoepwinkel gestolen en een rode clownsneus achtergelaten. Mega Mindy gaat op onderzoek uit in het circus. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
Mega Mindy en de Zuurmaker / creatie Studio 100 ; medewerking van Vera Gheysels, Sven Duym, Karl Dussart, ... [et al.]
Concept
Studio 100
Medewerker
Vera Gheysels Sven Duym Karl Dussart
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Schelle: Studio 100, 2008
[25] p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie Mega Mindy
ISBN
9789059163324 (hardback)

Besprekingen

Mieke wil met Toby naar het circus. Als een dief alle zuurtjes uit de snoepwinkel heeft gestolen en een rode clownsneus heeft achtergelaten, krijgt ze haar kans. Algauw blijkt het meer een klus voor Mega Mindy. Het boek in de reeks over de gelijknamige tv-heldin* biedt niet veel meer dan een mager, voorspelbaar verhaal, boordevol illustraties die opvallen door hun heldere kleuren en strak gestileerde figuren en vormen. De achtergrond bestaat uit zachte pasteltinten, waarin tekstblokken van wisselende grootte geplaatst zijn. Het gebruikte lettertype is duidelijk en de tekst wordt regelmatig opgevrolijkt door felgekleurde woorden die op een speelse manier hun eigen betekenis uitbeelden. Mega Mindy behoort tot de productiemaatschappij die ook kabouter Plop, Piet Piraat en de K3 prinsesjes exploiteert. Zie ook: www.megamindy.be. Enkel voor echte fans. Vanaf ca. 5 jaar.

Over Studio 100

Studio 100 is een Belgisch bedrijf in de amusementssector. Het bedrijf produceert televisieprogramma's, muziek, films, strips en merchandise, gespecialiseerd voor kinderen en het beschikt over een aantal themaparken in zowel België als daarbuiten.

Geschiedenis

Voor 1996: Opkomst van Samson en Gert

Gert Verhulst was oorspronkelijk omroeper bij het toenmalige BRT. Verhulst wilde het aankondigen van de kinderprogramma's opvrolijken. Hij raakte via producer Hans Bourlon in contact met de Vlaamse acteur Danny Verbiest. Na een brainstorm werd Samson geboren. In de kerstvakantie van 1989 vergezelde de sprekende hond voor het eerst Verhulst tijdens het omroepen van de kinderprogrammatie. Samson was een doorslaand succes. Vanaf het najaar van 1990 kregen Samson en Gert een eigen tv-programma. In 1991 stonden de acteurs van de serie voor het eerst samen op het p…Lees verder op Wikipedia

Suggesties