Boek
Nederlands

Mega Mindy en de Vlinderman

Studio 100 (concept), Vera Gheysels (medewerker), Sven Duym (medewerker)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Er zijn bloemen gestolen uit het park. Even later worden er mensen bestolen van geld en sieraden, door vlinders! Mega Mindy gaat op onderzoek uit. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
Mega Mindy en de Vlinderman / creatie Studio 100 ; medewerking van Sven Duym, Vera Gheysels, Karl Dussart, ... [et al.]
Concept
Studio 100
Medewerker
Vera Gheysels Sven Duym Karl Dussart
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Schelle: Studio 100, 2007
[25] p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie Mega Mindy
ISBN
9789059162655 (hardback)

Besprekingen

Op het politieburo wordt melding gemaakt van een wat onbenullige diefstal: er zijn bloemen gestolen uit het park. Even later worden er echter mensen bestolen van geld en sieraden, door vlinders! Mega Mindy gaat op onderzoek uit. Boek in de reeks over de gelijknamige tv-heldin* biedt niet veel meer dan een voorspelbaar verhaal. Met stripachtige kleurige illustraties, gestileerde figuren. Tekstblokken van wisselende grootte. Duidelijk lettertype. Soms wat moeilijk taalgebruik voor de leeftijdsgroep. Uiterlijk van een prentenboek. Onderdeel van de Vlaamse Mega Mindy merchandising. Mega Mindy behoort tot de productiemaatschappij die ook kabouter Plop, Piet Piraat en de K3 prinsesjes exploiteert. Zie ook: www.megamindy.be. Vanaf ca. 5 jaar.

Over Studio 100

Studio 100 is een Belgisch bedrijf in de amusementssector. Het bedrijf produceert televisieprogramma's, muziek, films, strips en merchandise, gespecialiseerd voor kinderen en het beschikt over een aantal themaparken in zowel België als daarbuiten.

Geschiedenis

Voor 1996: Opkomst van Samson en Gert

Gert Verhulst was oorspronkelijk omroeper bij het toenmalige BRT. Verhulst wilde het aankondigen van de kinderprogramma's opvrolijken. Hij raakte via producer Hans Bourlon in contact met de Vlaamse acteur Danny Verbiest. Na een brainstorm werd Samson geboren. In de kerstvakantie van 1989 vergezelde de sprekende hond voor het eerst Verhulst tijdens het omroepen van de kinderprogrammatie. Samson was een doorslaand succes. Vanaf het najaar van 1990 kregen Samson en Gert een eigen tv-programma. In 1991 stonden de acteurs van de serie voor het eerst samen op het p…Lees verder op Wikipedia

Suggesties