Dvd
Meertalig
Aan het eind van de oorlog ontstaat er een onverwachte vriendschap tussen drie vrouwen, een Russische scherpschutter, een Duitse dorpelinge en een Nederlandse jodin.
Titel
Het verloren transport
Regisseur
Saskia Diesing
Acteur
Eugénie Anselin Hanna Van Vliet Anna Bachmann
Taal
Meertalig, Nederlands, Duits, Russisch, Engels
Uitgever
September Film, © 2023
1 dvd-video
Oorspr. opname
2022
Speelduur
97 min.
Aantekening
Nederlands, Duits, Russisch en Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands voor slechthorenden, Engels
EAN
8718836864889

Besprekingen

Oorlogsdrama. In de lente van 1945 strandt een deportatietrein met honderden Joodse gevangenen bij een klein Duits dorp dat is ingenomen door het Rode Leger. Tot elkaar veroordeeld en in een situatie van diep wantrouwen, wanhoop en wraak ontstaat een onverwachte vriendschap tussen de Russische scherpschutter Vera, dorpeling Winnie en de Joods-Nederlandse Simone. IMDb-score: 5,8/10.

Over Saskia Diesing

Saskia Diesing (Winschoten, 1972) is een Nederlandse filmregisseur en scenarioschrijver. Voor haar speelfilm Nena, waarmee ze in 2014 debuteerde, won Diesing een Gouden Kalf voor de beste regie.

Biografie

Saskia Diesing volgde de opleiding Audiovisuele Media aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU), waar ze in 1996 afstudeerde. Hierna werkte ze zeven jaar voor de VPRO als programmamaker, samensteller en eindredacteur. Ze werkte mee aan programma's als Waskracht!, VPROVanavond, Ingodsnaam en Het Geluk van Nederland.

In 2002 regisseerde Diesing een eerste film Du in de reeks "Nieuwe Lola's", die werd geselecteerd voor de Prix Europa. Daarna regisseerde ze verschillende korte films en televisiefilms.

Als speelfilmregisseur debuteerde Saskia Diesing met Nena, waarvoor ze samen met Esther Gerritsen ook het scenario schreef. De film ging in 2014 in première op het N…Lees verder op Wikipedia