Dvd
Engels

Doctor Strange : in the multiverse of madness

Sam Raimi (regisseur), Benedict Cumberbatch (acteur), Chiwetel Ejiofor (acteur)
Met behulp van bekende en nieuwe helden verkent Doctor Strange de gevaarlijke realiteiten en uithoeken van de Multiverse en neemt hij het op tegen een mysterieuze nieuwe vijand.
Onderwerp
Superhelden
Extra onderwerp
Marvel comics ; superhelden
Titel
Doctor Strange : in the multiverse of madness
Regisseur
Sam Raimi
Acteur
Benedict Cumberbatch Chiwetel Ejiofor Elizabeth Olsen Benedict Wong Rachel McAdams Xochitl Gomez
Uniforme titel
Doctor Strange in the multiverse of madness
Taal
Engels
Uitgever
Marvel, © 2022
1 dvd-video
Oorspr. opname
2022
Speelduur
circa 2 uur en 1 minuut
Aantekening
Taalkeuze: Frans, Engels, Spaans, audiodescriptie in het Engels Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden, Spaans, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Gebaseerd op de Marvel Comics van Stan Lee en Steve Ditko
EAN
8717418609603

Besprekingen

In Marvel Studios' ‘Doctor Strange in the Multiverse of Madness’ onthult het MCU de Multiverse en verlegt het zijn grenzen verder dan ooit tevoren. Met hulp van bekende en nieuwe helden verkent Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) de gevaarlijke realiteiten en uithoeken van de Multiverse en neemt hij het op tegen een mysterieuze, nieuwe vijand. IMDb score: 7/10

Over Sam Raimi

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door David Shankbone

Sam Raimi (Franklin, Michigan, 23 oktober 1959) is een Amerikaans filmregisseur.

Raimi staat bekend als regisseur van fantasiefilms waarin hij zwarte humor combineert met cartoonesk geweld en horror-elementen. De films van Sam Raimi zijn altijd uitbundig vormgegeven en zeer absurd in beeld gebracht. Het camerawerk van zijn films is erg opvallend en herkenbaar: de camera maakt vele camerabewegingen en staat altijd op de meest ongebruikelijke plaatsen.

Vanwege de eigenzinnigheid en de originaliteit van zijn films heeft Sam Raimi een cultstatus verworven. Hij heeft een grote schare fans die zijn zogeheten ADHD cinema bewonderen maar er zijn ook talloze mensen die zijn werk veel te druk en te overdreven vinden. Met de regie van Spider-Man bewees Raimi dat hij ook voor een groot publiek een succesvolle en conventionele film kon maken.

Biografie

Samuel Raimi werd in Franklin (Michig…Lees verder op Wikipedia