Boek
Nederlands

Ren, Jack, ren

Ruth Ware (auteur), Hanneke van Soest (vertaler)
Een inbraakspecialiste wordt verdacht van de moord op haar man en slaat op de vlucht
Titel
Ren, Jack, ren
Auteur
Ruth Ware
Vertaler
Hanneke van Soest
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Zero days
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2023
365 p.
ISBN
9789021040998 (paperback)

Besprekingen

Een thriller over de moord op een geliefde en een onterechte verdenking. Het boek volgt het verhaal van Jack, een vrouw die samen met haar man werkt als professioneel inbraakspecialist. Ze testen beveiligingssystemen voor bedrijven. Tijdens een routineklus gaat alles mis en bij thuiskomst vindt Jack het levenloze lichaam van haar man Gabe. De politie wijst Jack aan als hoofdverdachte en ze slaat op de vlucht. Terwijl ze vastberaden is de echte moordenaar te vinden, merkt ze dat ze steeds minder mensen kan vertrouwen. Toegankelijk, sfeervol en met suspense geschreven, vanuit het ik-perspectief. Ruth Ware (Lewes, 1977) is een bekende Britse auteur. Ze schreef de bestseller 'In een donker, donker bos'. Later verschenen o.a. ook 'Een voor een' en 'De moord in Oxford'. De rechten van haar boeken zijn verkocht voor zowel film als tv, en haar boeken worden uitgegeven in meer dan 40 talen.

Over Ruth Ware

CC BY 3.0 - Foto van/door Librairie Mollat

Ruth Ware (Londen, 26 september 1977), alias voor Ruth Warburton, is een Brits schrijfster van psychologische thrillers. Twee van haar boeken, In a dark, dark wood en The woman in cabine 10, stonden in de top-10-bestsellerslijst van The Sunday Times en The New York Times. Om haar misdaadromans te onderscheiden van haar fictieboeken voor adolescenten, die ze schreef onder haar eigen naam Ruth Warburton, koos ze voor het pseudoniem Ruth Ware.

Biografie

Ruth Ware werd geboren in 1977 en groeide op in het Britse Lewes (East Sussex). Ze studeerde Engels aan de Universiteit van Manchester, waar ze gefascineerd raakte door Oud- en Middelengelse teksten. Vooraleer ze aan haar schrijverscarrière begon, werkte ze als serveerster, boekenverkoopster en publiciste. Ze verbleef een tijd in Parijs (Frankrijk), waar ze Engels als vreemde taal doceerde. Ware woont in de buurt van Brighton.

Lees verder op Wikipedia