Titel
Alien : Covenant
Regisseur
Ridley Scott 1937-
Acteur
Michael Fassbender Katherine Waterston Billy Crudup Danny McBride Demián Bichir
Componist
Jed Kurzel
Uniforme titel
Alien : Covenant
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, © 2017
1 dvd-video
Oorspr. opname
2017
Speelduur
ca. 117 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans
EAN
8712626089216

Besprekingen

Het zesde deel in de Alien-franchise die begon in 1979 is evenals 'Prometheus' (2012) een prequel. Regisseur is voor de derde keer Ridley Scott, Katherine Waterston neemt de plaats in van Sigourney Weaver als vrouwelijke hoofdpersoon. In het jaar 2104 is het ruimteschip Covenant met aan boord tweeduizend mensen in hyperslaap en duizend embryo's op weg naar een verre planeet om die te koloniseren. Onderweg moet wegens schade de bemanning vroegtijdig gewekt worden. Ze ondernemen een expeditie naar een nabijgelegen onbekende planeet, waar zeer gevaarlijke wezens blijken te huizen. De recensenten geven 3-4 sterren. Marco Weijers (Telegraaf 17-5-'17): '(...) ontketent Ridley Scott zijn vertrouwde aliens. En vindt hij creatieve manieren om zijn menselijke cast op bloederige wijze te decimeren. (...) Onvermijdelijk missen de gruwelen inmiddels een deel van hun verrassingsfactor, maar in de hand van meesterstylist Scott blijft Alien: Covenant spetterend amusement.'

Over Ridley Scott

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Ridley Scott (South Shields, 30 november 1937) is een Brits fotograaf, filmregisseur en filmproducent. Hij is vooral bekend om zijn visueel overweldigende en groots opgezette Hollywood-actiefilms. Zijn jongere broer Tony Scott (1944-2012) was ook regisseur van actiefilms.

Kort overzicht

Hoewel Scott zich als filmmaker in het commerciële circuit bevindt, wordt hij toch door veel critici als een kunstenaar gezien. Dit komt vooral door het opvallende stijlvolle, kleurrijke en opmerkelijk uitgelichte camerawerk dat in zijn films altijd domineert. Ook stralen zijn films een opvallende voorliefde voor schilderkunst en geschiedenis uit.

Scott maakte in het begin van zijn carrière sciencefiction cult-films als Alien en Blade Runner. Later ging hij zich steeds meer toeleggen op actiefilms om zich vervolgens te specialiseren in historische spektakelfilms.

In 2015 kreeg Scott een ster op de Hollywood Walk …Lees verder op Wikipedia