Boek
Nederlands

De bokaal van de goden

Rick Riordan (auteur), Niels van Eekelen (vertaler), Mijke van Leersum (vertaler)
Percy Jackson moet drie opdrachten vervullen om aan de aanbevelingsbrieven van de Goden van de Olympus te komen die hij nodig heeft voor de universiteit. De eerste opdracht is het vinden van de bokaal van Zeus’ wijnschenker, ergens in New York. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
De bokaal van de goden
Auteur
Rick Riordan
Vertaler
Niels van Eekelen Mijke van Leersum
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The chalice of the Gods
Uitgever
Amsterdam: Unieboek/Het Spectrum, 2023
246 p.
ISBN
9789000389520 (paperback)

Besprekingen

Het zesde deel uit de serie ‘Percy Jackson en de Olympiërs’*. Na meerdere keren de wereld gered te hebben, hoopt Percy Jackson op een normaal examenjaar. Maar de goden hebben andere plannen. Percy moet drie opdrachten vervullen om aanbevelingsbrieven van de Goden van de Olympus te verkrijgen voor zijn universiteitstoelating. Zijn eerste opdracht is het helpen van Zeus' wijnschenker om zijn bokaal terug te krijgen, voordat deze in verkeerde handen valt. Percy en zijn vrienden volgen de aanwijzingen, kriskras door New York, op zoek naar de dief. Lichtvoetig en spannend geschreven. Vanaf ca. 12 jaar. Rick Riordan (San Antonio, 1964) is een internationaal bekende Amerikaanse schrijver. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven en won verschillende literaire prijzen, zoals de Anthony Awards, de Edgar Allan Poe Award en de Geffen Award.

Over Rick Riordan

CC BY 4.0 - Foto van/door Larry D. Moore

Rick Riordan (San Antonio, 5 juni 1964) is een Amerikaans schrijver, vooral bekend van de fantasy/avonturenseries Percy Jackson en de Olympiërs en Helden van Olympus, die door fans dikwijls worden aangeduid als de Kamp Halfbloed-serie. De tweede reeks werd afgesloten in het najaar van 2014. In 2015 begon Riordan aan een nieuwe reeks, die gecentreerd is rond de Noorse mythologie, genaamd Magnus Chase en de goden van Asgard. Op 3 mei 2016 kwam er een nieuwe vijfdelige serie uit, De Beproevingen van Apollo. Deze gaat over hoe Apollo gestraft wordt omdat hij volgens Zeus de Gigantenoorlog heeft veroorzaakt (zie Helden van Olympus ). Riordan schreef onder andere ook een reeks mysterieboeken voor volwassenen, onder de noemer Tres Navarre. Ook schreef hij de trilogie van de “familie Kane”. Dit gaat over Egyptische goden.

Carrière

Riordan studeerde af aan de Universiteit van Tex…Lees verder op Wikipedia