Boek
Nederlands

Volbloed : suspense in 4 misdaadverhalen

Pieter Aspe (auteur)
+1
Volbloed : suspense in 4 misdaadverhalen
×
Volbloed : suspense in 4 misdaadverhalen Volbloed : suspense in 4 misdaadverhalen

Volbloed : suspense in 4 misdaadverhalen

Bundeling van vier misdaadverhalen die zich afspelen in Vlaanderen.
Bevat
Grof wild
De Japanse tuin
Kat en muis
De laatste rit
Extra onderwerp
Brugensia, Brugse auteur
Titel
Volbloed : suspense in 4 misdaadverhalen
Auteur
Pieter Aspe 1953-2021
Taal
Nederlands
Uitgever
Brugge: Aspe NV, © 2022
351 p.
Aantekening
Volbloed omvat vier nooit eerder gebundelde verhalen
ISBN
9789022339329 (paperback)

Besprekingen

Een bundeling van vier misdaadverhalen van Pieter Aspe. In ‘Grof wild’ verrast een vrouw haar echtgenoot met een vakantie in een chalet in de Ardennen, die ontaardt in een ongekende nachtmerrie. In ‘De Japanse tuin’ wordt een lijk gevonden aan de Hasseltse Kolenkaai, met een link naar het Limburgse zakenmilieu. In ‘Kat en muis’ wordt de hoofdredactrice van een roddelblad met de dood bedreigd na een artikel over een wielrenner. En in ‘De laatste rit’ onderzoekt een speurdersduo een doodsbedreiging aan het adres van een bekende wielrenner, een onderzoek waarbij mensen zich merkwaardig gedragen als de speurders in de buurt komen. In nuchtere, toegankelijke stijl geschreven.Pieter Aspe (Brugge, 1953 - AZ Sint-Jan, 2021) was schrijver en jeugdauteur. Hij schreef meerdere boeken. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven.

Over Pieter Aspe

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Pieter Aspe, pseudoniem van Pierre Anna Gaston Aspeslag, (Brugge, 3 april 1953 – aldaar, 1 mei 2021) was een Vlaams schrijver.

Levensloop

Pieter Aspe studeerde aan het Sint-Leocollege in Brugge. Hij was voltijds auteur sinds 1996. Daarvoor werkte hij onder andere als magazijnier, verkoper, seizoenagent bij de zeevaartpolitie, fotograaf en studiemeester. Hij was ook enkele jaren conciërge en koster van de Heilig-Bloedkapel in Brugge. In 1976 was hij kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen op de dissidente lijst 'Christen democraten' maar hij werd niet verkozen.

Werk

Pieter Aspe schreef misdaadromans met als hoofdpersonen hoofdinspecteur Pieter Van In en substituut (officier van justitie) Hannelore Martens, die in het debuutverhaal Het vierkant van de wraak zijn geliefde wordt. De meeste verhalen spelen zich in Brugge af, alhoewel 13, Ontmaskerd, Op Drift…Lees verder op Wikipedia