Besprekingen

Freya Fiers wordt na een fuif om tien over drie ’s nachts verrast door twee kerels die haar handen en voeten vastbinden. Even later komt een bestelwagen aangereden en wordt ze in de laadruimte gelegd en naar een afgelegen woning gevoerd. Vier mannen verkrachten haar en sluiten haar daarna op in een vunzig hok zonder ramen. Haar vader doet vrij snel aangifte van het niet thuiskomen van zijn dochter. Een eerste spoor dat verder onderzocht wordt is de diefstal van de fiets van Freya aan de Magdalenazaal waar de fuif plaatsvond. Vervolgens meldt zich een getuige die de ontvoering zag, maar vreesde voor een valstrik en daarom niet reageerde. Een vraag die zich opdringt is of de fietsendiefstal iets te maken heeft met de verdwijning van Freya. Verrassend is dat Freya na twee dagen vrijgelaten wordt. Ze vertelt haar vader dat ze vreselijk misbruikt werd en ze wenst dat hij haar verhaal tot in de kleinste details in haar plaats aan de politie doet. De speurders beloven alles in het werk te st…Lees verder
Drieëndertigste deel in de serie politieromans rond de Brugse commissaris Van In, zijn assistent Guido Versavel, en onderzoeksrechter Hannelore Martens, het vaste trio in de misdaadromans van Pieter Aspe. In dit deel wordt de dochter van een zakenman verkracht door vier gemaskerde mannen. De zoon van de hoofdredacteur van een links blad komt in beeld als verdachte, maar er is onvoldoende bewijs. Andere verdachten verdwijnen spoorloos of worden vermoord. Bovendien krijgt Van In te maken met relatieproblemen. Volgens het beproefde recept geschreven policier met veel dialogen, humor, sympathieke en overtuigende, maar ook na zoveel delen wat clichématige hoofdpersonen. Van Aspe werd al meermalen genomineerd en bekroond voor zijn misdaadromans die ook verfilmd werden voor televisie. Gebonden, normale druk.

Over Pieter Aspe

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Pieter Aspe, pseudoniem van Pierre Anna Gaston Aspeslag, (Brugge, 3 april 1953 – aldaar, 1 mei 2021) was een Vlaams schrijver.

Levensloop

Pieter Aspe studeerde aan het Sint-Leocollege in Brugge. Hij was voltijds auteur sinds 1996. Daarvoor werkte hij onder andere als magazijnier, verkoper, seizoenagent bij de zeevaartpolitie, fotograaf en studiemeester. Hij was ook enkele jaren conciërge en koster van de Heilig-Bloedkapel in Brugge. In 1976 was hij kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen op de dissidente lijst 'Christen democraten' maar hij werd niet verkozen.

Werk

Pieter Aspe schreef misdaadromans met als hoofdpersonen hoofdinspecteur Pieter Van In en substituut (officier van justitie) Hannelore Martens, die in het debuutverhaal Het vierkant van de wraak zijn geliefde wordt. De meeste verhalen spelen zich in Brugge af, alhoewel 13, Ontmaskerd, Op Drift…Lees verder op Wikipedia

Suggesties