Boek
Nederlands

Kevin en de koekjesdief

Philip Reeve (auteur), Sarah Mcintyre (illustrator), Saskia Martens (vertaler)
In Bumbelfort worden in alle winkels koekjes gestolen. Kevin, de mollige vliegende pony van Max, wordt beschuldigd van diefstal. Want Kevin is verzot op koekjes. Maar hij is geen dief. Max en Kevin gaan op zoek naar de echte dief. Met veel grappige tekeningen in zwart-wit en blauw. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Vriendschap
Titel
Kevin en de koekjesdief
Auteur
Philip Reeve
Illustrator
Sarah Mcintyre
Vertaler
Saskia Martens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Kevin and the biscuit bandit
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2021
162 p. : ill.
ISBN
9789002273032 (hardback)

Besprekingen

Max en zijn kleine mollige, vliegende pony Kevin wonen in een flatgebouw in Bumbelfort. Kevin houdt heel erg van koekjes. Als in Bumbelfort in alle winkels koekjes gestolen worden, wordt Kevin hiervan beschuldigd en moet hij naar de paardengevangenis. Max is ervan overtuigd dat Kevin de dief niet is en samen met Kevin gaat hij op zoek naar de echte dief. Vlot leesbaar verhaal, humoristisch en aantrekkelijk voor een brede doelgroep. Ingedeeld in korte en gedrukt in een groot lettertype met ruime regelafstand, met af en toe afwijkende typografie. Met veel gekleurde illustraties in zwart-wit en blauwe tinten, die erg goed de sfeer van het verhaal weergeven. Een boek dat een lach op je gezicht tovert en ook zeer geschikt is om voor te lezen. Aantrekkelijk omslag. Zelfstandig te lezen. In de serie verschenen eerder 'Het verhaal van Kevin' en 'Kevin op de vlucht'*. Vanaf ca. 8 jaar.

Over Philip Reeve

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Niccolò Caranti

Philip Reeve (Brighton, 28 februari 1966) is een Brits auteur en illustrator van jeugdboeken

Biografie

Phlip Reeve werd in 1966 geboren in Brighton, East Sussex en volgde studies illustrator aan het Cambridgeshire College of Arts and Technology (tegenwoordig de Anglia Ruskin University) en later aan de Brighton Polytechnic (tegenwoordig de University of Brighton). Voordat hij illustrator werd, werkte hij enkele jaren in een boekhandel in Brighton. Tijdens zijn studententijd en een aantal jaren daarna schreef en trad hij op in komische sketchshows met verschillende personen en onder verschillende groepsnamen, waaronder The Charles Atlas Sisters.

In 1998 schreef hij samen met Brian Mitchell de dystopische komische musical The Ministry of Biscuits. Reeve tekende cartoons voor enkele boekenseries en schreef in 2002-2003 een kinderboekenreeks getiteld Buster Bayliss.

Zijn eerste boek voor adolescent…Lees verder op Wikipedia