Boek
Nederlands

Zoekwoordenboek

Peyo (auteur)
+1
Zoekwoordenboek
×
Zoekwoordenboek Zoekwoordenboek

Zoekwoordenboek

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Grote kleurige (zoek)platen rond allerlei thema's; de afgebeelde smurfen en voorwerpen worden steeds benoemd. Samen kijken vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 6 jaar.
Extra onderwerp
Zoekboeken, Taalpunt
Titel
Zoekwoordenboek
Auteur
Peyo
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2009
53 p. : ill.
ISBN
9789002234453 (hardback)

Besprekingen

Thematisch gepresenteerd 'smurfenwoordenboek', voorzien van een register, met bij de meeste onderwerpen een zoekplaat met een zoekopdracht in een apart kader. Elk thema beslaat een dubbele pagina met losstaande, stripachtige illustraties van figuurtjes en voorwerpen tegen een felgekleurde achtergrond, met het betreffende woord eronder gedrukt. Na een kennismaking met de smurfen op het voorplat volgen de 24 thema's, o.a. sporten, het lichaam en de zee. Aantrekkelijk voor kinderen is de combinatie van herkenbare zaken en fantasie, met de talrijke smurfen en bijvoorbeeld het smurfendorp. In grote lijnen geschikt voor kinderen vanaf ca. 6 jaar; door de soms moeilijke woorden zoals metronoom, partituren, evenwichtskunstenaar pas zelfstandig bruikbaar voor 7 jaar en ouder. Ook geschikt, met name in taalachterstandsituaties, voor uitbreiding van de woordenschat. Het blauwe omslag met een lezende smurf tegen een achtergrond van de geïllustreerde woorden, zal zeker de aandacht van kinderen tre…Lees verder

Over Peyo

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Erling Mandelmann

Pierre Culliford (Brussel, 25 juni 1928 – aldaar, 24 december 1992) was een Belgische striptekenaar en scenarioschrijver. Hij was onder andere de geestelijke vader van de Smurfen, en was vooral bekend onder zijn pseudoniem Peyo.

Biografie

Jeugd

Pierre Culliford, geboren in Brussel, was het jongste kind van een tot Belg genaturaliseerde Engelse vader, een investeerder, en een Belgische moeder. Hij had een zus en broer. In zijn jeugd tekende Pierre Culliford al zijn schoolboeken vol. Hij hield op school vooral van gymnastiek en geschiedenis. Daarnaast speelde hij op school toneel, hield hij van lezen en zong hij in een koor. Op de wekelijkse familiebijeenkomst vertelde hij verhalen na die hij in de geschiedenisles had gehoord en later die van strips uit de krant, zoals Kuifje en Mickey Mouse. Hij zat ook bij de katholieke scouts, de Fédération des Scouts Catholiques.

Zijn middelbaresc…Lees verder op Wikipedia